A Dankó utcai békefenntartók

A Dankó utcai békefenntartók

Iványi Gábor és a NAV-osok a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség székháza előtt 2022. február 21-én. Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs.

Nem egyszerűen adóellenőrök, hanem fegyvert is viselő NAV-osok egész hadserege szállta meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevű keresztény kisegyház budapesti, Dankó utcai központját hétfőn reggel. És ha már ott voltak, maradtak sötétedésig. Őhozzájuk nap közben erősítésként csatlakozott a rendőrség is.

Talán nincs ebben a hazában egyetlen olyan polgár sem – tán még a Fidesz szimpatizánsai között sem –, aki azt gondolná, hogy a hatóság ilyen grandiózus akciója nem valósulhat meg az ország makró mikromenedzsere, Orbán Viktor miniszterelnök engedélye nélkül. Bár az adóhivatal állítása szerint már évek óta nyomoznak, teljesen érthető, hogy miért lett most elodázhatatlan a fél NAV-ot a Dankó utcába csődítenie a Dunántúli-középhegység géniuszának. Egy ilyen hadművelet kivitelezése nem oly módon történik, hogy reggel ráböknek az aznap megszállandó intézmény nevére a jegyzetfüzetben, hanem jó előre megszervezik. Magyarán minden bizonnyal még akkor döntöttek az egyház és intézményeinek lerohanásáról, amikor Iványi Gábor volt az ellenzék államfőjelöltje.

A teljes cikket a Magyar Hang február 25-én megjelent 2022/9. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!