A Magyar Hangra is előfizet Kövér László hivatala

A Magyar Hangra is előfizet Kövér László hivatala

Kövér László házelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. február 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 200 különböző lapra fizet elő az Országgyűlés hivatala. Külföldi és hazai újságok, folyóiratok mellett Magyar Hang-előfizetései is vannak a Kövér László házelnök – jelenleg Novák Katalin lemondása miatt ideiglenes köztársasági elnök is – által vezetett hivatalnak. Ez lapunk közérdekűadat-igénylése nyomán derült ki.

Az előfizetett újságok között megtalálható szinte a teljes hazai sajtó. A legnagyobb példányszámban a Magyar Nemzet néven megjelenő lapot (15 darab) és a Mandiner hetilapot (14) viszik a hivatalba. A kormánypárti publicisták egyik véleményvezére, Bencsik András által főszerkesztett Magyar Demokratából 9-et kapnak Kövérék. Ennél viszont nagyobb igény mutatkozik a Hvg-re: 12 jár belőle, továbbá 1 online előfizetése is van a hivatalnak. Az immár a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Sportból naponta három példányt kapnak. Ez azon tavaly júniusi hír fényében érdekes, hogy a költségvetésből – a K-Monitor írásának következtében – kiderült: az állam 10 ezer példányban fizet elő a Szöllősi György vezette sportnapilapra. Népszavából és a Rubicon című folyóiratból 5-5-öt, Magyar Narancsból 6-ot fizetnek elő, Magyar Hangból 4 példányt kértek – és van egy Magyar Hang Plusz online előfizetésük is. Élet és Irodalomból 3 érkezik hetente. Blikkből 2 példányt, Borsból pedig egyet rendeltek meg.

A határon túli magyar nyelvű lapok közül előfizetnek a Kárpáti Igaz Szóra és a Kárpátaljai Hírmondóra, a Magyar Szóra (Vajdaság), az Új Szóra (Felvidék), a Székelyföld folyóiratra és a Prágai tükörre. A nagy nemzetközi lapokat is forgathatják az Országgyűlési Hivatal munkatársai: 3-3 példány jár a Der Spiegel és a The Economist lapból, de van Financial Times-, Die Zeit-, Neue Zürcher Zeitung- és Die Presse-előfizetése is a Kövér László által vezetett hivatalnak.

• Mely lapok nem szerepelnek az Országgyűlés Hivatalának előfizetési listájában?
• Miért meglepetés, hogy nincs a hivatalnak járó lapok között a Magyar7 címmel megjelenő felvidéki hetilap?
• Hogy alakult a sajtópiac 2023 utolsó negyedévében?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 29-ig kapható 2024/8. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!