A világítótorony fényénél

A világítótorony fényénél

Részvétnyilvánítási könyv (b) az október 8-án elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke emlékére a Sándor-palotában, a Szent György téri bejáratánál 2023. október 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Megrendülten vette tudomásul a művelt magyar társadalom, hogy elhunyt Sólyom László, aki a rendszerváltoztatás egyik fontos alakítója volt, aztán az Alkotmánybíróság első elnökeként (a tagtársak választották meg, nem úgy, mint ma) karaktert adott a magyar demokráciának. Később köztársasági elnökként szolgálta egy cikluson át a hazát és a nemzetet (az először őt megválasztó Fidesz nem bírta tovább elviselni a törvények betűjét és szellemét mindenekfelett tisztelő professzort).

Egyik utóda, Novák Katalin köztársasági elnök igazi fideszes mondattal búcsúzott tőle: „Sólyom László munkásságával vitathatatlanul nyomot hagyott a magyar történelemben.” Ügyes. Arról ugyanis hallgat az elnök asszony, hogy jó pár éve ennek a munkásságnak a szisztematikus felszámolása zajlik a kormányzó kétharmad részéről. Hogy ez a mostani kétharmad erkölcsileg mennyire mélyen van, azt mindennél szemléletesebben láthatjuk a Magyar Nemzet című propagandakiadványban, amely három nappal a halála előtt (!) rúgott bele Sólyom Lászlóba. A fideszes vérebek az elmúlt években számtalanszor martak bele a professzorba, aki sokkal nagyvonalúbb ember volt annál, mintsem szóra érdemesítse ezeket. Egyik emlékezetes pillanat volt, amikor 2015-ben például azért haragudtak meg a nyugalmazott köztársasági elnökre, mert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként ételt osztani segített a II. János Pál pápa téren a menekülteknek.

A halálhír éppen akkor talált meg, amikor azon morfondíroztam, miként foglalna állást Sólyom László az európai parlamenti választási kampányban. A most tomboló globalista–szuverenista háború egyszerű képletet kínál: a „másik oldal” oldal felszámolja az emberhez méltó élet feltételeit. Ha beleolvasunk Sólyom László okfejtéseibe, hamar ráérezhetünk az ő eszményére, hogy csak tiszta fogalmakkal és tiszta logikai lépésekkel szabad operálni, légyen szó bármilyen kérdésről.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/41. számában találja. Vegye meg október 19-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!