Ahol négyen is nekimennének Kocsis Máté utódjának

Ahol négyen is nekimennének Kocsis Máté utódjának

Fotó: Végh László/Magyar Hang

Fotó: Végh László

Három újonc és egy rutinosabb politikus is verseng azért, hogy összellenzéki indulóként legyőzhesse a fideszes Kocsis Máté utódját Budapest szívében. De vajon melyikük lehet a befutó, és egyáltalán mit kínálnak Józsefváros és Ferencváros lakosainak? Körkép csata előtt.

Nehéz szociális helyzetű családok által lakott bérházakat, de jobb módú, polgárias részeket is találni Budapest 6-os számú egyéni választókerületében, amely Józsefváros, illetve Ferencváros egy részét foglalja magában. A körzetet az ellenzék a nyerhetőbb területek közt tartja számon. Ugyanis bár a jelenlegi országgyűlési képviselő a Fidesz egyik erős embere, Kocsis Máté, de 2019-ben sem a VIII., sem pedig a IX. kerület nem kért a kormánypártokból, és ellenzéki polgármestereket választottak.

A választókerület már csak azért is érdekes, mert három, korábban politikusként még nem debütált jelölt is beszállt a küzdelembe. A civil Csordás Anett és Jámbor András is most méretteti meg magát először választáson, akárcsak a DK-s Manhalter Dániel. Eközben a korábban szocialista, majd LMP-s, most pedig már a Jobbik frakciójába tartó Demeter Márta már rutinosabbnak számít.

• De mivel kampányolnak a jelöltek, miért tartják alkalmasabbnak magukat riválisaiknál? És egyáltalán mit ígérnek a választóknak?
• Ki nyerhet a négy induló közül?
• Kik indulhatnak még itt 2022-ben?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 13-án megjelent 2021/33. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!