Altató

Altató

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Onnan lehet tudni, hogy elmarad a forradalom, ha a 2-es villamos jár. Új keletű, ám annál igazabb bölcsesség ez, amely a rendszerváltás óta eltelt idő népi megfigyelésein alapszik. És vasárnap zökkenőmentesen közlekedett a járat, mintha a Kossuth téren semmi sem történt volna. Mert nem is történt.

Elképzeltem. Ül az agytröszt, és erősen agyal, jól hallhatóan csikorognak a fogaskerekek, hogyaszongya két baj van, miszerint túl hamar mondott le a köztársasági elnök, a maradék show-t meg elvitték az influenszerek, velünk már megint nem törődik a kutya sem. Nem jó ez így a választási kampány küszöbén, de miként fordítsuk magunkra a közéleti reflektorfényeket? Online petíció? Igen-igen, bólogatnak lelkesen az órájukra leskelődők, hisz már legalább negyvenöt perce nyomják a kreatív ipart, egyáltalán, miért kora estére kellett összerántani a mítinget, kezdődik a mozi, színház, él az asztalfoglalás, mostanában nyílt, máris felettébb népszerű, előkelő gourmet hely, két hónapra előre, ha szerencsével lehet helyet kapni. Is, mondja az elnök, majd felvonja a szemöldökét: és még? Körben mély sóhajok. Bemehetnénk az ATV-be reggel. Mennyire reggel? – riadnak az értekezletkómából a médiaszereplésben esetleg érintettek. Nem annyira. Ja, jó, buknak visszább a homlokok. Nyilván, mondja az elnök, és még?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 7-ig kapható 2024/9. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!