„A jövőm és a pénzed nem jár kéz a kézben”

  „A jövőm és a pénzed nem jár kéz a kézben”

Azahriah (Fotó: Facebook/Azahriah)

Megint elszámolta magát a Fidesz. Milliárdokat pumpálnak a Megafon nevű propagandagépezetbe, hogy Bohár Dániel és Deák „Geoláda” Dániel megszólíthassa a fiatalokat, pedig sokkal olcsóbban is megúszhatták volna. A hatékony kommunikációhoz elegendő egyetlen kisbetűs megafon, egyik végén egy indolens rendőrrel, a másikon pedig az „iskolás tömeggel”, amely azonnal könnygázt kap az arcába, amint megközelíti a sorfalat. Az elmúlt 13 évben talán még sosem szólt olyan őszintén a hatalom a fiatalokhoz, mint május 3-án, amikor néhány száz dühös tüntető megpróbálta áttörni a karmelita kolostor védvonalát, de a sorozatos kudarcok végre megtanították nekik, hogy hol a helyük.

Jöhet Borkai, jöhet Kósa Lajos, jöhet Völner Pál és Schadl György, a Fidesz képtelen veszíteni. Rekordokat dönt az infláció, zuhan a reálkereset, és ki sem látszunk Vlagyimir Putyin alfeléből, a kormány népszerűsége töretlen. Orbán Viktor miniszterelnök mégsem lehet maradéktalanul elégedett, a közvélemény-kutatások ugyanis jelzik: ha a fiatalokon múlna, a Fidesz maroknyi képviselőjének a Mi Hazánk frakciójával kellene koalícióra lépnie, hogy megakadályozzák a kutyapártot a marihuána legalizálásában. A kormánypárt felismerte a veszélyt, és az elmúlt években (köz)pénzt és energiát nem kímélve igyekszik a keblére ölelni a 18–29 éves korosztályt. De a célközönség nem feltétlenül kér a fojtogató közelségből, annál inkább a rendszerkritikából.

• Milyen rendszerkritikus dalokkal jelentkeztek a fiatalok kedvenc előadói, Azahriah, Krúbi és Beton. Hofi?
• Hogyan ábrázolja Krúbi Orbánt és Gyurcsányt?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 12-én megjelent, 2023/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!