Borkai Zsolt: Hála Istennek, nem Orbán Viktorral kell foglalkoznom

Borkai Zsolt: Hála Istennek, nem Orbán Viktorral kell foglalkoznom

Borkai Zsolt (Magyar Hang/Végh László)

A saját útját járja, szerencsére nem Orbán Viktorral kell foglalkozni, és nem személyes sértettségből indul Dézsi Csaba András ellen az idei önkormányzati választáson – erről beszél interjúnkban Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere. Mint mondta, ha személyes sértettség lett volna mögötte, megszólal az elmúlt években, de nem így tett, visszavonult a 2019-es lemondása után. Kérdeztük Magyar Péter kiállásáról, a kegyelmi ügyről és arról is, hogy mennyire kötötte korábban a központi kommunikációs irányvonal. A jachtos története kapcsán eközben arról beszélt, ez egy hiba volt az életében, de polgármesterként nem volt szerinte visszás az érintett személyekkel együtt hajóznia. 

Nézze, a Fidesznél soha nem volt valamiféle etikai kódex, amiben megszabták volna, ki hogyan viselkedhet. A KDNP-vel kapcsolatban például egy fontos ember úgy fogalmazott nekem 2010-ben: „tömjénfüsttel átitatott párt”. A kommunikációban persze hangsúlyossá váltak a keresztény értékek, de ettől még nem váltak az emberek bűntelenné. De mi a helyzet az ellenzéknél? Én még emlékszem, mi volt akkor, amikor a vámoszszabadi menekülttábor ellen épp az ellenzék tüntetett. Miközben a belügyminiszterrel mi próbáltuk kezelni a helyzetet, a baloldali pártok kihasználták, hogy ez félelmet vált ki az emberekben. Aztán később fordult a kocka – fejtette ki.

Az interjúban szó esik arról is, hogy:
• Nem tarthatnak attól az emberek, hogy Borkaival jönnek újra az olyan sztorik, mint 2019 előtt?

• Ha megválasztják, milyen lenne a viszonya a kormánnyal?
• Mit mond ma az Audi-földek kapcsán?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 27-ig kapható 2024/12. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!