Hetek óta tart a betöréshullám Pilisvörösváron

Hetek óta tart a betöréshullám Pilisvörösváron

Besurranó tolvaj egy pilisvörösvári kertben (Forrás: Olvasónk)

A hetek óta tartó betöréssorozat elkövetőit nem riasztják a kamerák, egy utcában akár tucatnyi házba is bemennek. A vörösváriak félnek, a polgármester szerint a hatóságok urai a helyzetnek.

Az ország egyik legbiztonságosabb és legélhetőbb településének számít Pilisvörösvár – olvashattuk tavaly ősszel egy, az országos sajtóban is szívesen idézett felmérésből. Az optimista hangvételű elemzéssel ma már valószínűleg több vörösvári is vitatkozna: a 15 ezres lakosságú kisváros lakóit egy hetek óta tartó betöréssorozat aggasztja, amit a jelek szerint a hatóságok is képtelenek megfékezni. A tettesek – esetenként két-három ismeretlen férfi – a 10-es főút környéki házakba, udvarokba osonnak be. Úgy tűnik, nem félnek a leleplezéstől, a térfigyelő kameráktól sem, egy éjszaka alatt akár tucatnyi ingatlanba benéznek, értékek után kutatva. Az sem egyértelmű, hogy csak néhányan vannak, esetleg egy komplett betörőcsoport járja felváltva Pilisvörösvár utcáit. Sötétben felbukkanó alakjuk viszont sokakat félelemben tart: az éjszakai felvételeken látni, ahogy „terepszemle” közben álldogálnak egy-egy udvaron, szemük fénypontként izzik a sötétlő kapucni alól.

• Hogy élik meg a nyilatkozatra hajlandó pilisvörösváriak a betöréshullámot?
• 
Hogyan próbálták magukat megvédeni a város vérmesebb lakói, és ez miért lehet kockázatos?
• 
Mit mond a bűnesetekről Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 30-án megjelent, 2023/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!