Érthetetlen játszadozás a biztonságunkkal

Érthetetlen játszadozás a biztonságunkkal

Orbán Viktor áthalad a sajtótermen a vilniusi NATO-csúcson 2023. július 12-én (Fotó: 24 Kanal)

Miért, miért, miért, és ezredszer is: miért, tolul fel ez az egyetlen kérdőszó az emberben az elmúlt heti hercehurcát látva a svéd NATO-csatlakozás magyar aspektusú eseményeit olvasva, nézve. Miért kell Magyarország biztonságát is feláldozni holmi nevelő célzatú propagandisztikus zsarolással? Miért kell örök ellenséggé tennünk egy nálunk jóval fejlettebb katonai-ipari komplexummal rendelkező országot, melyikkel ráadásul a jövőben, akár tetszik, akár nem, együtt kell működnünk? Én értem, hogy Bözsike néni elvárja a Kossuth rádiót hallgatva, hogy velünk senki ne „emberkedjen”, még ezek a húsgolyós svédek sem, de könyörgök: a szavazatmegtartáson kívül van olyan dolog, ami nem lehet kampánytéma, és Magyarország katonai védelme az. Vagyunk páran, akik itt élünk az ukrán határ közelében, mi láttunk, sőt befogadtunk véres háború elől menekülő asszonyokat, gyermekeket, nap mint nap halljuk a járőröző vadászgépek mormogó hangját az égből, sőt még valami drónféle is húzott el a fejünk felett 2022 tavaszán.

A mi biztonságunkkal ne játsszon a somolygó bajsza alól összevissza beszélő, svédfóbiás Kövér László és a többi Nagyember se, akik valószínűleg az elsők között húznának el ebből az országból sugárhajtású gépeikkel az Ural irányába, ha katonai konfliktusba keverednénk. A mi nézőpontunkból ez nem egy európai pozíciókat erősíteni kívánó hatalmi játszadozás, nem egy szuverenitásvédelmi kakaskodás, amely amúgy nagyrészt a Fidesz szavazótáborának szól, hanem egy sunyi zsarolásba ágyazott súlyos biztonságpolitikai játszma.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 8-ig kapható 2024/5. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!