Ha eljön Joe Biden

Ha eljön Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőinek csúcstalálkozóján az angliai Cornwall grófságban lévő Carbis Bayben 2021. június 11-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Phil Noble)

A dolog jelen pillanatban úgy áll, hogy Orbán Viktor ezekben a napokban meglátogatja Floridában régi barátját, Donald Trumpot. (Sokat spórolnánk vele, ha lenne egy kis kecója Bécsben is akár!) De lehet, hogy mire ezt a kis szösszenet olvassa, a két nagyívű államférfi már túl van a magyar kormányfő által kezdeményezett spontán randevún, még tán egy Honecker–Brezsnyev-típusú csók is elcsattant a Napfény Államának púderfinomságú homokos tengerpartján, s már a könnyáztatta búcsún is túl vannak. Trump újabb adag Erős Pistával gazdagodik, Orbán ismét kap egy háromdolláros szitanyomott baseballsapkát, mi pedig fizetünk szállást, utat, kísérőket, „havasibertalanokat”, mindent, önként és dalolva természetesen. A békéért tettük, nem másért, amelyért nekünk kell majd megküzdenünk azon támadások ellen, amelyekre éppen Magyarország és miniszterelnökünk nagy barátja, Donald Trump biztatta Oroszországot néhány napja bizonyos NATO-tagországok tekintetében (hogy minket is bátran megtámadhat-e Oroszország, vagy sem, azt a két politikus biztosan megbeszélte két „sex on the beach” társaságában – reménykedjünk benne!).

Hanem elképzeltem, mi történne, ha ez a találkozó inverz módon is megtörténne oly módon, hogy, mondjuk, a 2026-os magyarországi parlamenti választás előtt néhány hónappal a magyar miniszterelnök kihívóját látogatná meg az akkori amerikai elnök. Lássuk tehát!

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 13-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!