Így költi a Fidesz frakciója a százmilliókat

Így költi a Fidesz frakciója a százmilliókat

Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz frakciójának tagja az Országgyűlésben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hiába gazdálkodnak közpénzből, vagyis az adófizetők pénzéből a parlamenti pártok frakciói, sokszor mégsem lehet tudni, mire költik, pontosabban kinek fizetnek ki adott esetben milliókat. A Magyar Hang kikérte az összes képviselőcsoporttól, milyen szerződéseket kötöttek a tavalyi választások óta – ezekből szemezgettünk.

A kormány mindenről méréseket végez – általános kijelentés ez a hatalommal kapcsolatban, de úgy tűnik, a kabinettől nehezen elválasztható Fidesz frakciója sem bízza a véletlenre döntéseit. A Magyar Hang által igényelt, illetve az Országgyűlés honlapján fellelhető adatokból ugyanis úgy tűnik, a kormánypárt képviselőcsoportjának legnagyobb értékű szerződése is erre vonatkozik: több mint 167 millió forintért kötöttek szerződést közvélemény-kutatásra és heti hírösszefoglaló készítésére tavaly nyáron a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft.-vel. A dokumentumot a Fidesz nevében Kocsis Máté frakcióvezető írta alá a kormányzati nyilvánossághoz sorolt és sokszor a kormány narratíváját közvetítő Mráz Ágoston Sámuellel. A 167 milliós megbízás két évre szól, 2024 júliusáig.

• Mire költött még tízmilliókat a Fidesz frakciója?
• Mit titkol a KDNP képviselőcsoportja?
• Milyen kúriai döntés lehetetleníti el a közpénzt érintő információk megismerését?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 23-án megjelent, 2023/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!