Ki a magyar? Magyar-e vagy? És így tovább

Ki a magyar? Magyar-e vagy? És így tovább

Fotó: Dévényi István/Magyar Hang

Szörnyű. Mivel a valóságos tér lezáratott, a legszebb nemzeti ünnepünket is az online világban kellett megélnünk. Olyan is lett. De hát mit várhatunk attól a digitális nemzettől, amelynek interaktív nagyijai Dunába tarkólövetés fenyegetésével veszik ki részüket az érvek ütköztetéséből, amúgy pró és kontra, ne legyenek illúzióink, hogy az „összetartozunk” pántlikás profilképek alatt „kisunokámmal első kalácskáját sütjük” cukimaki nénik-bácsik gyakran csupán az egyik vagy a másik szekértábor janicsárjai.

így aztán 2021. 03. 15. 07 órától 2021. 03. 15. 08 óráig úgy félszázszor futottam bele a problémakörbe, miszerint ki az igaz magyar. Folyományaként úgy hússzor a kérdésbe: „Neked mit jelent magyarnak lenni?” És, bár nem valódi érdeklődésnek lett szánva, ez amolyan lágyan megfogalmazott „rohaggyámeg”, mégis elgondolkodtam rajta.

Ám a legjobb, azt hiszem, ha együtt csináljuk: mindenki tegye föl magának a kérdést: Nekem mit jelent magyarnak lenni? Kivárok – öt, tíz, huszonöt –, nahát-nahát, nem is olyan könnyű ez.

A teljes cikket a Magyar Hang március 19-én megjelent 2021/12. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!