L. Simon László tovább terjeszkedne

L. Simon László tovább terjeszkedne

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatója megtekinti József Ágost főherceg díszkésének tokját az MNM Széchényi-termében a Nemzeti Múzeum megújult arculatát és további újdonságait bemutató sajtóbemutatóval egybekötött megnyitó napján, 2022. március 21-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– A tervünk nem kisebb, mint megnyitni a Magyar Nemzeti Múzeum új, dicsőséges korszakát, nem feledve sem az elődök értékes munkáját, sem az intézményi adottságokat, s különösen szem előtt tartva a kormány emlékezetpolitikai célkitűzéseit – írta L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatában. A költő és korábbi kulturális államtitkár tavaly áprilisban lett az MNM megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztos, majd negyed év után még feljebb lépett, július 31-ei hatállyal kinevezték az MNM élére.

A gesztus az előzmények ismeretében nyeri el valódi jelentését: a tisztségre az addigi főigazgató, Varga Benedek pályázott, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) váratlanul visszavonta a pályázatot, és újat írt ki, amelyen L. Simon már ellenfél nélkül indulva nyert. Ambiciózus elképzeléseiben egy hatalmas múzeumi konglomerátum létrehozása körvonalazódott, és bár ennek megvalósítása még várat magára, értesüléseink szerint a főigazgató máris újabb jelentős projekteket tervez. 

• Milyen célokat jelölt ki L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum számára?
• Hol terjeszkedne tovább a főigazgató?
• Miért alapított új céget a Magyar Nemzeti Múzeum?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!