Michelle Obama ütheti ki a nyeregből Joe Bident?

Michelle Obama ütheti ki a nyeregből Joe Bident?

Joe Biden amerikai elnök beszél Michelle Obamával 2023. november 28-án egy georgiai légibázison (Fotó: AFP via Europress/Andrew C Aballero-Reynolds)

Egy podcastinterjú indította el a lavinát, és hozta lázba Amerikát: az egykori first lady Jay Shetty On Purpose (Szántszándékkal) című műsorának volt vendége, ahol arról beszélt, nagyon aggódik a 2024-es amerikai elnökválasztás potenciális végkifejlete miatt. Ugyan nem nevezi nevén Donald Trumpot, de Michelle Obama – reagálva a Biden-kampánynak a demokrácia védelmét középpontba állító üzenetére – annak a félelmének adott hangot, hogy sokan hátradőlnek, és nem mennek el szavazni, mert azt gondolják, semmi baja az amerikai demokráciának. Így azonban a volt republikánus elnök részére kaparják ki a gesztenyét, hiszen egyre valószínűbb, hogy pártja az idei elnökválasztáson is őt indítja.

Az egykori first lady ambícióit hivatott erősíteni Barack Obama korábbi feltűnése is, aki nemrég finom kritikával illette a Biden-kampányt, amiért szerinte az nem tud azonnal és hatékonyan reagálni a gyorsan változó helyzetekre. A New York Post publicistája, Cindy Adams már-már kész tényként kezeli Michelle Obama indulását a demokrata oldalon a 2024-es amerikai elnökválasztáson.

• Milyen érvek szólnak Michelle Obama indulása mellett?
• Miért lenne meglepő most a volt demokrata elnök feleségének ringbe szállása?
• Miért kell intő jelként tekintenie Obamának az ugyancsak korábbi first lady, Hillary Clinton politikai pályafutására?

Ehhez a tartalomhoz Magyar Hang-előfizetőként férhet hozzá – bármilyen előfizetéssel. Válassza ki az Önnek legjobban tetsző csomagot!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!