Mindenkiből elegük lett: párt lesz egy magyar Facebook-csoportból

Mindenkiből elegük lett: párt lesz egy magyar Facebook-csoportból

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Gábor úgy jelent meg a miskolci Tudomány és Technika Házában, hogy egyszerre érkezett balról és jobbról is. – Voltam balos is, jobbos is, de igazából egy ilyen társaságot kerestem, amiben mindkét ideológia megvan, ráadásul szerintem ütőképesebbek is, mint a parlamentben ülő ellenzék – mondja, mindjárt tisztázva is az irányokat, ahonnan megközelítette a Politikai Hontalanok Szövetségének (PHSZ) péntek esti rendezvényét.

A PHSZ-t Alpár György, a baranyai Drávaszerdahely és Vilcsek Ernő, a borsodi Jákfalva polgármestere hívta életre, majd csatlakozott hozzájuk Nagy-Szú Péter, a hevesi Istenmezeje és Hegedűs Péter, a hajdúsági Balmazújváros első embere is. Alpár György elmondása szerint már mintegy negyven „fényre még nem merészkedő” polgármester tagja a PHSZ közösségének, ami eddig egy harminckétezres Facebook-csoport volt, ám hamarosan párttá alakul. Ezt január 12-én Miskolcon jelentették be, a lépés okairól először Drávaszerdahely polgármesterét kérdezzük.

– Nagyon gyorsan gyarapodott a csoportunk, abból láttuk, hogy nincs megállás – jegyzi meg az ormánsági településvezető, akit híreket kommentáló Facebook-műsora kapcsán ismertetett össze a közösségi médiában szintén aktív Vilcsek Ernővel az internet népe. Mindketten számos figyelemfelkeltő akciót indítottak már.

• Kik jelentek meg a pártalapításon?
• Mi lesz a zászlóvivők szerepe?
• Miért lesz párt egy Facebook-csoportból?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap január 25-ig kapható 2024/3. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!