„Most mutatták meg igazi arcukat az előválasztás jelöltjei”

„Most mutatták meg igazi arcukat az előválasztás jelöltjei”

Előválasztás Óbudán 2021. szeptember 20.-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Ez a hamarosan lezáruló ellenzéki előválasztás legfőbb kérdése. De vajon hogyan látják a kérdést a magyar közéleti szereplők, köztük olyanok is, akik korábban a Karácsony Gergelyt támogató 99 Mozgalom alapítóiként vállalták fel szimpátiájukat?

– Sajnáltam Karácsony Gergely visszalépését, mert így már biztosan nem az lesz a miniszterelnök-jelölt, akit én szerettem volna – ezt Osvárt Andrea színész-producer mondta lapunknak, aki a 99 Mozgalom egyik alapítója, aki többek között arról is beszélt lapunk megkeresésére, „aki békét szeretett volna a felek között, elbukott, ami azt is jelzi, hogy a békesség helyett inkább a cirkuszra van igény a választók körében”.

 „Most nem az a kérdés, hogy ki a szimpatikusabb nekünk, kinek az értékrendje áll hozzánk közelebb, vagy hogy ki tudna jobban kormányozni. Most csak egy kérdés van: ki tud több szavazót hozni jövő áprilisban az Orbán-kormány leváltására? Minél többen megyünk el most szavazni, annál nagyobb legitimitása lesz a közös ellenzéki jelöltnek – mondta Bojár Gábor fizikus, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology alapítója, aki korábban szintén csatlakozott a 99 Mozgalomhoz.

• De vajon hogyan látja a kérdést Jordán Tamás, Molnár Áron „noÁr”, Farkasházy Tivadar vagy Elek István? 
• Kik támogatják az egyes jelölteket nyíltan?

A teljes cikket a Magyar Hang október 15-én megjelent, 2021/42. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!