Plakátok, zászlók, kokárda

Plakátok, zászlók, kokárda

A DK plakátja (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Ha értenéd a Kádár-rendszert, csak figyeld a NER-t. Ha meg a jelenvaló posványossága böki a csőröd, nézz rá a Demokratikus Koalíció munkásságára. Kálmán Olga az ATV-ben. Nyilván – mondtuk volna néhány évvel ezelőtt, mára azonban hírértéke lett az eseménynek, hisz az egykori kiváló (de tényleg) műsorvezető átigazolt a nyilvánosság másik csapatába. Ellenoldalt írnék legszívesebben, de az félreérthető. Ül hát Kálmán Olga a stúdióban, és a DK pedofil plakátkampányát indokolja. Nincsenek valódik érvek, nincs magyarázat, csak határozott, keménynek tűnő jelmondatok, úgymond ellenpropaganda, pont az és pont úgy, amit a régen volt Kálmán Olga a másik székből szanaszéjjel cincálna. Jogosan.

A filozófiát értem. Ha erős az ellenfeled, légy erősebb. Van, hogy működik is. Mondjuk, a fociban. Ám a politikában, a mi NER-rel terhelt politikánkban viszont savanyú képpé torzul az egyenlet, elmosódnak a határok, hogy már nem tudod, ki kicsoda, micsoda, ezek azok, vagy amazok ezek, egyáltalán, ki van kivel. Miközben, ha csak úgy „közéleti természetfotósként” rápillantasz az eseményekre, rögvest belátod, hogy a NER-nél nem lehet semmi erősebb. Kitalálták, kidolgozták, megcsinálták. Évtizedes kőkemény teperés van benne a Kádár-rendszertől a polgári körökön át a Facebook-propagandáig. Ők felszántották sajnos. Leutánozhatatlan, megismételhetetlenül aljas egyszeri sikertörténet. Jobbról előzhetetlen, balról pláne.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 13-ig kapható 2024/10. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!