„Rendőrök skandálják majd a no-go zónában, hogy a Betyársereg velünk van!”

„Rendőrök skandálják majd a no-go zónában, hogy a Betyársereg velünk van!”

A Mi Hazánk tüntetése (Fotó: Magyar Hang/Koncz Tamás)

Időutazás egy olyan 2008-ba, ahol Árpád-sávok nincsenek, helyettük vannak gépfegyveres és fehér törvényt hirdető pólók, illetve 1956-os lyukas trikolórok. Hogy mosolyog Novák Előd, mikor azt mondja, hogy vendégmunkás-bűnözés, és milyen jövőképet festett le a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője? Szubjektív beszámoló a Mi Hazánknak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai épülete előtti demonstrációjáról.

Rendőr áll a járdán minden, a Maglódi útra merőleges kis utca előtt. Kedd este van, a közeli Fagyal utcában készülődik demonstrációra a Mi Hazánk, hivatalosan, Facebook-kompatibilisen a bűnözés ellen, de elsősorban a „cigánybűnözés” ellen demonstrálva. Így fogalmaz a Monorról érkezett, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) egyenruháját viselő Deme Zoltán is.

– Van olyan konkrét eset, vagy ügy, ami miatt kijött erre a rendezvényre? – kérdezzük.
– A cigánybűnözés – feleli rezzenéstelen arccal a konok, kopasz férfi.

Pajzsos címerrel ellátott fekete mellényében ő az egyike azoknak – a mintegy ötszáz fős tömeg körülbelül hatvan-hetven százaléka tartozik ebbe a csoportba –, akiken végignézve egyből valamelyik 2008 és 2012 között rendezett Jobbik-rendezvényen találjuk magunkat. A tömegben fehér cipőfűzők a fekete bakancsokban, fehér felsőbbrendűséget hirdető jelszavak a fekete pólókon, a harmadik birodalom komplett szimbólumrendszerének és panteonjának megjelenítése a vádlikon és az alkarokon, a transzparenseken pedig megfért egymás mellett az orosz Fekete Delfin börtön dicsőítése és az 1956-os forradalomra emlékeztető lyukas magyar zászló. Érdekesség, hogy Árpád-sávos lobogó mintha egy sem lett volna, viszont az évszámos tetoválások (1899, 1885, 1909) arra engedtek következtetni, hogy a lelátók népe is nagy számban volt jelen. Elgondolkodtató volt egy varratot látva, hogy 1488-ban vajon melyik focicsapatot alapították, de a mellé helyezett SS-jelkép segített a tájékozódásban: ez ugyanis egy Adolf Hitlerre utaló náci kód.

• Jobb volt-e a tüntetés résztvevői szerint a Gyurcsány-kormány idején?
• Milyen bestiális gyilkosságok miatt vonultak fel?
• Hányszor hangzott el, hogy az érintettnek azért van cigány barátja/munkatársa?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!