Egy amerikai a Bakonyban

Egy amerikai a Bakonyban

Sarah Copeland (Fotó: Aubrie Pick)

Sarah Copeland séf és szakácskönyvszerző magyar férjével New York mellől költözött a Veszprém megyei Porvára, hogy gyermekeik megismerhessék a gyökereiket. Eleinte az ételeken keresztül kommunikált, ma már otthonosan mozog Magyarországon. Nagylelkűnek, találékonynak és vidámnak lát bennünket, magyarokat, lelkesen kísérletez a magyar konyhával, de a mákos nudlival nem tud mit kezdeni.

Néhány éve az Instagramon kezdtem el követni Sarah Copeland gasztronómiai írót, akinek receptjei egyből magukkal ragadtak. Sarah New Yorkban és Saint-Tropez-ban dolgozott séfként, élt Dublinban és Párizsban, receptjei a The New York Times, a Food & Wine, a Saveur, a TheKitchn, a Food52 és a Food Network hasábjain jelennek meg.

Citromos-ricottás marharaguja, olívaolajos mandarintortája, keserédes csokoládés pitéje, itáliai húsgombócos esküvői levese egyszerre ünnepi és hétköznapi fogás, de nemcsak elegáns és komfortos ételeivel, hanem magyar kötődésével is felkeltette a figyelmemet. Sarah Copeland és férje, Gipp András bútortervező tizenhat éve ismerkedett meg New Yorkban. Gyermekeik – Gréta és Mátyás – születése után rendszeresen látogattak haza, a Veszprém megyei Porvára, András családjához.

Az elmúlt években egyre erősebben érezték: egy-egy vakáció nem elegendő ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják a nyelvet, megismerjék a magyar kultúrát és részesei legyenek a nagyszüleik mindennapjainak. Ezért döntöttek úgy, hogy a New Yorktól északra fekvő kis faluban, Hudson Valley-ben lévő otthonukat egy időre maguk mögött hagyják, és Magyarországra költöznek.

• Mi szerettette meg Sarah-val a magyar konyhát?
• Milyennek látja Magyarországot és a magyarokat?
• Miért telepedtek le a tanév egy részére – az iskolás gyerekeikkel – Magyarországon?

A teljes cikket a Magyar Hang október 28-án megjelent, 2022/44. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!