Schiffer András ügyvédi irodája, Újszínház – erre költ az ellenzék

Schiffer András ügyvédi irodája, Újszínház – erre költ az ellenzék

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője 2022. július 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Egykori sajtófőnök cége a Momentumnál, Schiffer András ügyvédi irodája a Mi Hazánknál – két példa arra, milyen szerződéseket kötöttek a parlamenti pártok az új Országgyűlés tavaly májusi megalakulása óta. A Magyar Hang kikérte az összes képviselőcsoporttól a listát, most az újonnan a parlamentbe került pártok megállapodásaiból szemezgettünk.

Évekkel ezelőtt – a hírek szerint nem éppen higgadt körülmények között – távozott a Momentumtól sajtófőnökük, cége ugyanakkor mégsem került távol a párttól. Papp Gergőről van szó, aki tulajdonosa és ügyvezetője az Agenda Setting Kft.-nek, amely a frakciónak tavaly három hónapon keresztül adott tanácsokat, először havi 7,6, majd 5,7 millióért. A feladat: kommunikációs tanácsadás, parlamenti felszólalások írása, javaslat közösségi médiás tartalmakra és médiaszereplésre való felkészítés. Papp Gergő még a Nolimpia kampányban irányította a párt kommunikációját, és ő volt az egyik, aki Fekete-Győr Andrással közösen még 2017-ben bement az Origo szerkesztőségébe számon kérni az ott dolgozókat. 2017 végén az akkori hírek szerint nagy vitát követően távozott a párttól, de később már újra részt vett a kommunikációs munkában.

• Milyen érdekességeket találni még a Momentumnál?
• Mire és mennyiért szerződött a Mi Hazánk Schiffer Andrással?
• A korábban Toroczkai László vezette Ásotthalom miben állapodott meg a Mi Hazánk frakciójával?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 30-án megjelent, 2023/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!