Sodró Eliza: Felülről jön az uszítás

Sodró Eliza: Felülről jön az uszítás

Sodró Eliza (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az egészen biztos, hogy a mostani rendszerben a tehetséged és a szorgalmad semmit sem számít – mondja friss címlapinterjúnkban Sodró Eliza. Még csak nem is az van szerinte, hogy két tehetséges szakmabéli közül az részesül előnyben, aki fideszes. Sokkal inkább tehetségtől függetlenül az, aki annak számít. De a színésznő már időnként elharapja a mondatokat: „ Csak azért, mert nem hiszek abban, hogy megéri indulatvezérelten puffogni. Inkább megvárom, míg lehiggadok, és aztán nyilatkozom. Azért könnyebben vállalok felelősséget.”

Beszélt arról is, „feszt azt élem meg, hogy olyan törvényeket hoznak, amiktől nekem szűkebbre kell húznom a nadrágszíjat, többet kell adóznom és cserébe csak egy „mocsoklipsi” vagyok.

Mint Sodró Eliza elmondta, tudatosan figyel arra, hogy magában ne minősítsen le másokat, amiért nem úgy gondolkodnak, mint ő. Igyekszik nem felülni a minden felől ránk zúduló provokációnak, hogy folyamatosan felcímkézzük és minősítgessük az embertársainkat. – Azt persze én is látom, hogy az uszítás felülről jön, de szerintem óriási az egyén felelőssége. A provokáció valójában nem teremt új gondolatokat, csak felhangosítja és legitimálja azokat a civilizálatlan érzelmeket, amik időnként fel-felbukkannak az emberben. Rendszeres önvizsgálattal ezt szerintem kordában lehet tartani – válaszolta a színésznő.

• Tapasztalja, hogy nem hívják bizonyos castingokra?
• Vidnyánszky Attila személye önmagában mennyire fontos?
• Kinek az életéből készítene történelmi filmet?
• Zavarja, hogy a szélesebb közönség A mi kis falunkból jegyezte meg?

A teljes cikket a Magyar Hang február 2-án megjelent, 2023/5. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!