Sokan, de nem elegen

Sokan, de nem elegen

A katatörvény ellen tüntetők Budapesten, 2022. július 22-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Maradjanak távol a politikusok a megmozdulásokról, kérték a katás adózás ellehetetlenítése miatt utcára vonulók. Kimondva-kimondatlanul utalva ezzel arra, hogy nemcsak a kormányból van elegük, hanem a jelenlegi ellenzék jelentős részére sem kíváncsiak.

A napok múlásával megannyi kérdés felmerül azonban, például az, hogy meddig tarthat ki a lendület, mire megy egy tömeg valódi vezetők nélkül. Illetve az is, hogy mennyire lehet alapozni olyan tüntetőkre, akik más ágazatokért korábban nem mentek az utcára. Mostanra feléledt a szolidaritás szikrája? Vagy a tüntetők magasabb számát csupán az érintettek körének nagysága adja, illetve hogy többségében független személyiségek, akik a tanárokkal, ápolókkal szemben nem függnek intézményektől?

Az első mondatra visszatérve: annyi bizonyos, hogy néhány ellenzéki szereplőt leszámítva kevés ismert politikusarc vonult az utcákon, kicsit is jelentősebb szervezőerőként pedig a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lépett csak fel.

• Mit mond Hadházy Ákos, lehet-e így sikereket elérni?
• És hogyan vélekedik Jámbor András, volt-e már hatása a tüntetéseknek?
• Egyáltalán, mi ilyenkor az ellenzék feladata? 

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!