Sompolygó megszorítás

Sompolygó megszorítás

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba: a rendszerváltást követő ötödik megszorító hullámot legalább annyi minden választja el a korábbiaktól, mint ami összeköti. Hagyjuk a kormányzati szómágiát; amit a tavalyi választás óta átélünk, az klasszikus pénzbehajtó, megszorító kurzus. A központi államhatalom szelektíven bár, de sarcolja a gazdasági élet szereplőit, a banki megtakarításokat, a városokat, s azzal, hogy nem tudja vagy talán nem is akarja minden erejével leszorítani az Európában kirívóan magasnak számító inflációt, folyamatosan húzza ki a pénzt az emberek zsebéből. A költségvetés a szintén rekord magas áfakulcs révén is csak nyeli és nyeli a pénzünket.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 14-én megjelent, 2023/28. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!