Szabadság, rongy élet

Szabadság, rongy élet

Az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetés a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Alekszej Navalnijnak nem volt drágább rongy élete, mint a haza becsülete. Ha valakiknek, hát nekünk, hízelgő elöljáróink által szabadságharcosokként magasztalt magyaroknak értenünk, értékelnünk kellene az áldozatot, amit az orosz ellenzéki hozott népe egyelőre a jövő ködébe vesző szabadságáért.

Ám nemcsak a hatalom nem volt képes hangot adni Navalnij méltatlan üldöztetése, halála miatti felháborodásának, a mély emberi együttérzésnek, tapasztalataim szerint a magyarok széles körében inkább értetlenkedés kísérte a sarkkörön túli büntető telepen elhunyt politikus magatartását. – Minek ment haza? – szegezték nekem is többen a kérdést. Valóban: vakmerő tett volt a mérgezés után visszatérni Putyin országába, kiszolgáltatva magát a hatalomféltés tekintetében nem túl finnyás autokrata rezsimnek.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 21-ig kapható 2024/11. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!