Szalma Botond: Nem rövid távra, és nem Győzikével tervezünk

Szalma Botond: Nem rövid távra, és nem Győzikével tervezünk

Szalma Botond (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A 2024-es EP- és önkormányzati választáson kampányfőnökként segíti a Mindenki Magyarországa Néppártot Szalma Botond. Az egykori tengerésztiszet és Mahart-vezérigazgatót, a KDNP volt budapesti elnökét politikai motivációiról, az idei választások tétjéről, az örök vesztesek és kiábrándultak megszólításáról, önkormányzatiságról kérdeztük. Szó esett arról is, miért gondolja úgy, hogy a 2022-ben elbukó Márki-Zay Péter és pártja képes lesz felébreszteni az általa harmadik halmazként emlegetett tömeget.

– Miért vállalta?
– Régóta mondom, hogy a tényleges fordulat reményét vissza kell adni a nemzetnek, de legalábbis azoknak, akik végtelenül kiábrándultak. Ezért pedig tenni kell. Ha ülünk a fotelban és csak annyira vesszük a fáradságot, hogy egy sörrel a kezünkben kövessük a nélkülünk zajló közélet eseményeit, akkor ez nem fog megvalósulni. Az elmúlt huszonöt évben két halmaz versengett: a Fidesz és annak ellenzéke. Mostanra pedig úgy alakult, hogy a Fidesznél van minden: pénz, paripa, fegyver, az ellenzék pedig jól érzi magát, úszkál a meleg vizes medencében, de valójában semmilyen változást nem akar, nincs motivációja, nincs mondanivalója, nincs víziója. Ez a két tábor számukra teljesen jól felosztotta ezt a „homokozót”. Viszont van egy harmadik halmaz, több millió ember, köztük az örök vesztesek, akiknek esélyük sincs a felemelkedésre, amely arra vár, hogy végre jöjjön egy olyan politikai formáció, amelyet képes támogatni, amely a normális emberek gondolatait, igényeit tereli egy mederbe. Amely értelmes párbeszédet kezdeményez az ország dolgairól, és ez alapján alternatívát képes adni. Ez a harmadik halmaz igen színes és széttagolt, de úgy vélem, képes lenne elindulni ugyanabba az irányba, ha lenne kit követni, lenne egy hiteles és tisztességes vezetője.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 1-jéig kapható 2024/4. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!