Szögesdrót, „fatestápoló” és bestiális nemi erőszak Körösladány peremén

Szögesdrót, „fatestápoló” és bestiális nemi erőszak Körösladány peremén

Kőrösladány újladányi városrésze (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Van Körösladány közepén egy településtérkép, amelyről a komplett újladányi városrész hiányzik. Letépték. A párhuzamos, egymásra tökéletesen merőleges utcák és az odavezető, a Sebes-Körösön átívelő híd helyén így ma csak a pőre pozdorja látszik. Újladány kicsit a valóságban is ilyen: az útba igazítást kérőt elfordított fejjel, szánakozó mosollyal bocsátják útjára, azt mondják, a négyezres békési kisvárosnak ez a szeglete „lepukkant” és „elcigányosodott”.

Újladányban a minap egy huszonéves fiatalember erőszakolt meg egy idős asszonyt. Az azóta rendőrkézre került feltételezett elkövető a néni saját házában támadt áldozatára, majd egész éjszaka kínozta – aki azonban túlélte az órákig tartó bestialitást.

Újladányban azóta sem nyugodtak le a kedélyek: a városvezetésnek címezve aláírásgyűjtés indult, amelyben a helyiek azt kérik, hogy a gyanúsítottnak a családja is hagyja el Körösladányt. Az eset nem sokkal azelőtt történt, hogy a szélsőjobboldali párt, a Mi Hazánk demonstrációt szervezett a fővárosban, amelyen aztán több szónok is emlegette a békési települést és az ott lezajlott borzalmakat. Ezt követően a família el is hagyta Körösladányt, így a Mi Hazánk helyszínre kivonuló politikusai vagy a párthoz kapcsolódó, magát a Magyar Gárda jogutódjának tartó Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője már nem tudott elbeszélgetni velük.

– Elítéljük nagyon, menjen el lopni vagy törjön be, de ilyet! – mondja az Újladányban élő, de Körösladány centrumában, a református templom előtt közmunkásként füvet nyíró Tasi Tibor. Körülöttünk fűkaszák hevernek, a fejünk felett, a toronyra írva intelem mutatkozik: „Ti az Istenéi vagytok”, valamint persze Biblia-idézet: „Ez a hely Istennek háza, az égnek kapuja.”
– Ki kéne irtani őket innen. Ember, én inkább elmegyek lopni, de ilyet nem teszek, hogy szégyenben legyek – mennydörgi Tibor, majd felesége, Margit fokozza.
– Az ukránok nem csináltak ilyet! – azokra a vendégmunkásokra és menekültekre gondol, akiket a közelmúltban szállásoltak el Körösladányban. Utóbbiakat ráadásul épp az újladányi városrész valamikori iskolájában. 

• Hogy fest a feltételezett elkövető lakóhelye?
• Valóban megfenyegették a polgármestert? 
• Mit szól az esethez a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 8-án megjelent, 2023/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!