Temesvári polgármester: Mi nem gyaláztunk senkit, nem kerestünk ellenséget

Temesvári polgármester: Mi nem gyaláztunk senkit, nem kerestünk ellenséget

Dominic Fritz (Forrás: Temesvári Polgármesteri Hivatal)

A magyaroknak elsősorban azért érdemes Temesvárra menni, mert egyszerre érezhetik otthon magukat a magyar örökségnek köszönhetően, ugyanakkor új dolgokkal, valami egész mással is szembesülhetnek – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Románia harmadik legnagyobb városának polgármestere, aki úgy nyert a 2020-as helyhatósági választásokon, hogy nem is rendelkezett román állampolgársággal. Dominic Fritz a Baden-Württembergi Lörrach településen született, a Caritas önkénteseként érkezett Temesvárra 19 évesen.

Azt mesélte, hogy pozitív kampányt folytattak, mert az is hatékony tud lenni, ha hatni tudnak az érzelmekre. – Mi fontosnak tartottuk azt is, hogy kapcsolatba lépjünk az összes közösséggel – volt külön mondanivalónk a magyarok számára, de ugyanúgy megszólítottuk az egyes vallások híveit, a sportolókat, a nyugdíjasokat, a kisgyermekes szülőket és rengeteg más csoportot – idézte fel.

• Mi volt az első benyomása az országról? Ijesztő hely volt egy Németországból érkező fiatal felnőtt számára?
• Hivatalba lépése után meglepte a romániai közigazgatás valós, hétköznapi működése, vagy azt kapta, amire számított?
• Idén Temesvár egyike annak a három városnak az EU-ban, amelyet Európa Kulturális Fővárosának neveztek ki. Mivel tudja meggyőzni olvasóinkat, hogy érdemes Temesvárra jönniük?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!