Mindennél fontosabb lett Putyinnak egy eladható győzelem

Mindennél fontosabb lett Putyinnak egy eladható győzelem

A Szibériai zászlóalj tagjai kiképzésen vesznek részt egy Kijev közelében lévő gyakorlótéren 2023. december 13-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Igazuk lett azoknak, akik a jövő március 17-én sorra kerülő elnökválasztás előtt még egy nagyobb orosz támadás elindítására tippeltek az ukrajnai háborúban. A cél, hogy Vlagyimir Putyin egy jól látható győzelemmel kampányolhasson a megmérettetés előtti hetekben. Az Oroszországi Föderáció hadserege két területen is igyekszik áttörni a frontot, pedig ez a részükről is rengeteg áldozatot követel. Ukrajna számára tehát az idei tél még az előbbinél is nehezebb lehet.

Ami az orosz támadásokat illeti, kétségtelenül az Avgyijivka melletti harcok jelentik az elsődleges csapásirányt. Október 10-én indítottak támadást a város bekerítéséért, azonban az első kísérletek kudarccal jártak. Habár haderejük iszonyatos emberveszteségeket szenvedett, Moszkva nem hagyta annyiban, és folyamatosan tűz alatt tartotta a várost, miközben folytatták a bekerítési műveleteket.

• Melyek a fő orosz támadási irányok?
• Hiba volt átkelni az ukránoknak a Dnyeperen?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!