Választás 2022: Harc a túlzsúfolt elővárosokért

Választás 2022: Harc a túlzsúfolt elővárosokért

Szél Bernadett fóruma Budaörsön (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ritkán látnak az újságírók olyan levertséget a politikai élet szereplőin, mint ami az LMP két egykori társelnökéből, Szél Bernadettből és Hadházy Ákosból áradt, amikor a 2018-as választás éjszakáján, valamivel éjfél után a sajtó képviselői elé álltak. Aznap este a legtöbb közvélemény-kutatást megcáfolva ismét kétharmadot szerzett a Fidesz, az LMP eredménye elmaradt a várakozásoktól, az pedig különösen fájdalmas veszteség volt számukra, hogy miniszterelnök-jelöltjük, Szél Bernadett egyéniben alig fél százalékkal, 296 szavazattal maradt le ellenfele, a fideszes Csenger Zalán Zsolt mögött Pest megye 2-es számú választókerületében.

Szél Bernadett ma már független országgyűlési képviselő, és az ellenzéki összefogás momentumos színekben induló jelöltje Budakeszin. A hajszálon múló vereség előkerült a januári budaörsi lakossági fórumán is, amit Szabó Tímeával, a Párbeszéd társelnökével, Óbuda–Békásmegyer országgyűlési képviselőjével és Wittinghof Tamással, Budaörs polgármesterével közösen tartott. – Már nem is akarok rá emlékezni, inkább előre nézek – mondja Szél, amikor szóba kerül a 2018-as eredmény.

A választókerületben 2022 áprilisában szorosabb lehet a verseny, mint 2018-ban.

• Miért gondolják sokan, hogy megtelt a budai agglomeráció?
• Milyen problémákat jelent az intenzív népességnövekedés az önkormányzatoknak és a lakosságnak?
• Hogyan kampányol Szél Bernadett és ellenfele, Menczer Tamás? Mit gondolnak a jelöltek a térség problémáiról?
• Milyen közlekedési fejlesztéseket indított el a választás közeledtével a Fidesz, és mi maradhat el?

A teljes cikket a Magyar Hang február 4-én megjelent, 2022/6. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!