Woke-vírus a CPAC-konferencián

Woke-vírus a CPAC-konferencián

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én. (MTI/Illyés Tibor)

Vajon mikor kap meghívást az „identitáspolitikai szakértő”, Márton Joci a Megafon közösségébe? És mikor készül el az első államilag támogatott gigafilm, amelyben fekete férfi játssza majd István királyt? Fogós kérdések. Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy előbbi például inkább bukhatna Márton Joci tiltakozásán. A hazai kormánypárti tábor woke-vírussal szembeni beoltottságával kapcsolatban már szkeptikusabbak lehetünk.

Itt volt például múlt héten ez a CPAC-konferencia. Mi, magyarok agyafúrt nép vagyunk, de az ilyesmin csak vakarjuk a fejünket. Hogy kell egyáltalán ejteni? Szípek? Szípíészí? Az már majdnem olyan, mint a szíájé. Mennyi dollárral a zsebükben gurulhattak be magyar földünkre a vendégül látott amerikai öltönyösök? Ilyesmiken merengünk két pálinka között, aztán csak legyintünk. 

• Hogyan diadalmaskodhatott a cancel culture a CPAC-konferencián?
• Miként is viszonyul a kormány a kitiltogatósdihoz?
• Mitől mentené meg legközelebb a hazát Szalay-Bobrovniczky Kristóf?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 12-én megjelent, 2023/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!