Bejelentette visszavonulását Roger Federer

Bejelentette visszavonulását Roger Federer

A svájci Roger Federer búcsúzik a közönségtől, miután legyőzte Fucsovics Mártont a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében 2020. január 26-án (Fotó: MTI/EPA-AAP/Roman Pilipej)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentette visszavonulását Roger Federer svájci teniszező. A 41 éves teniszező döntését a Twitteren tette közzé. A Nemzeti Sport azt írta, hogy a 20-szoros Grand Slam-győztes Federer utolsó versenye a Laver-kupa lesz.

A teniszező az utóbbi években visszatérően küzdött sérüléssel. Június közepén még úgy fogalmazott, jövőre határozottan szeretne visszatérni, ám csütörtökön bejelentette: az európai csapat színeiben megvívott tornával zárja karrierjét. Federer legutóbb a 2021-es wimbledoni tornán lépett pályára, után meg kellett operálni.

Emlékeztettek, hogy az Australian Opent hatszor, a Roland Garrost egyszer, Wimbledont nyolcszor, míg az US Opent ötször nyerte meg.