Nem lesz magyar házidöntő a Final4-on

Nem lesz magyar házidöntő a Final4-on

A kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott a Győri Audi ETO KC a Vipers Kristiansand csapattal a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. június 3-án. (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A női kézilabda legrangosabb európai klubeseménye, a Bajnokok Ligája történetében még nem volt olyan, hogy két azonos nemzetiségű csapat is bejutott volna a Final4-ba, de idén ez megtörtént: a szinte állandó résztvevő Győri Audi ETO KC mellett az FTC- Rail Cargo Hungária is bejutott, miután egy itthoni súlyos vereség után bravúrgyőzelmet arattak idegenben a Metz ellen.

Budapest kilencedszer rendezhette meg a döntőt, másodszor a MVM-Dome kézilabda csarnokban, és a sorsolás úgy alakult, hogy a két magyar csapat elkerülte egymást a szombati elődöntőben – a húszezres nézősereg magyar tagjai abban reménykedtek, hogy vasárnap, a döntőben a két magyar csapat fog találkozni, miután a Győr a norvég Vipers Kristiansand, a Fradi pedig a dán Team Ejsberg ellen diadalmaskodik.

Ezeket a meccseket viszont le is kellett játszani. Az első elődöntőben szombat délután az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Győr a címvédő norvég Viperssel csapott össze. A magyar csapat kezdett, góllal, de a norvégok azonnal válaszoltak. Felváltva estek a találatok, de 3-3 után átvette a Vipers a vezetést, sőt, a hatodik perc végén a győri kapus bravúrján múlt, hogy nem mentek kettővel. A győri támadások viszont elkezdtek akadozni, futottunk az eredmény után, így a tizedik percben már 5-8 volt oda. Sőt, néggyel is elmentek a norvégok, így nem csoda, hogy Ambros Martin edző időt kért. Voltak győri fellángolások, de stabilizálódott a vendégelőny, sőt, miután a huszonegyedik percben a moldáv bírók hetest ítéltek a norvégoknak, ötre hízott a győriek hátránya.

Megállíthatatlannak tűntek a norvégok: miután a 24. percben már héttel vezettek, Ambros Martín kikérte a második idejét is. Az edzői tanácsok részben hatottak: „csak” ötgólos hátránnyal mehetett az öltözőbe a Győr az első harminc perc után.

Sajnos a második félidő sem hozott érdemi változást, az első öt perc után még mindig öt gól volt a magyar csapat hátránya. Zúgott a Hajrá, Győr! a közönség részéről, és a csapat elkezdett közelebb lopakodni: a 14. perc végén már csak hárommal vezettek a norvégok. A moldáv bírók nem lettek a magyarok kedvencei (a győri Ana Grost elég könnyelműen állították ki két percre), és ekkor emberhátrányban kihagytunk egy hét méteres büntetőt is. Ekkor a norvég edző kért időt, ráadásul a bírók csak tőlünk szórtak ki játékosokat két perces pihenőre. Tíz perccel a vége előtt többször feljöhettünk volna kettőre, de a támadásokat nem sikerült jól befejezni. A moldáv bírók továbbra is könyörtelenül szórták a magyarokat, így öt perccel a vége előtt kettős emberhátrányban voltunk és négy gólos hátrányban. Ekkor a norvégok kihagytak egy hetest, a közönség extázisban biztatta a magyar csapatot, és sikerült is feljönni mínusz kettőre! Sőt, támadást is vezethettünk, de eladtuk a labdát. Mi kerültünk emberelőnybe, volt is egy helyzetünk, de a norvég kapus védett. Ötven másodperccel a végső sípszó előtt, üres kapus gólt szerzett a Győr, így egy gólosra olvadt a Vipers hátránya! A végén sajnos ők szereztek gólt, így elmaradt a csoda, a győriek csak a bronzéremért játszhatnak vasárnap.

Végeredmény: Győri Audi Eto KC - Vipers Kristiansand 35-37.