Mészáros Lőrinc 2Rule sportmárkája becsukta a webshopját

Mészáros Lőrinc 2Rule sportmárkája becsukta a webshopját

A DVTK egyik játékosa 2Rule mezben, a diósgyőri együttes még 2018. júliusában a Nike-t ejtette a Mészáros Lőrinchez köthető sportmárkáért (Fotó: Szirtesi László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég mindkét fióktelepét bezárta Mészáros Lőrinc 2Rule sportmárkája, és a webshop sem működik – tudta meg az Átlátszó.

„Kedves Vásárlóink! Webshopunk átmenetileg nem üzemel.” Ez az üzenet fogadja azokat, akik a Magyar Sportmárka Zrt. honlapjára, a 2rule.hu-ra kattintanak. Az Optenben található információk szerint a Magyar Sportmárka Zrt. herceghalmi székhelyét az Andrássy út 59. szám alatti Mészáros-központba tették át idén februárban. Emellett megszüntették a cég két fióktelepét Budapesten, a Váci út 80-ban és a Ferihegyi út 280-ban. Mindkettőt 2019-ben, azaz csupán öt éve nyitották – írta meg az Átlátszó.

A Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága rekordgyorsan, fél napon belül válaszolt a portál megkeresésére. Mint írták: „az Opten cégadatbázisból megismerhető tényadat, hogy a 2Rule Magyar Sportmárka Zrt. új telephelyre költözött, ennek megfelelően az iroda és bemutatóterem is megszűnt. Továbbá tájékoztatásul közöljük, hogy a termékeink értékesítése értékesítési managereken keresztül történik, a lakossági értékesítés jelenleg szünetel, partnereink főként nagyvállalatok és sportegyesületek.” 

Mint arra az Átlátszó felhívta a figyelmet, a fióktelepek bezárása más megvilágításba helyezi azt a múlt nyári hírt, hogy a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa mintegy 70 ezer 2Rule-terméket adományozott rászoruló fiataloknak összesen 200 millió forint értékben. A nemes felajánlás így inkább készletkisörpésnek tűnik – tették hozzá.

A 2023. évi pénzügyi beszámolók pedig még nem nyilvánosak, így egyelőre nem tudni, van-e anyagi oka a döntésnek. A korábbi években ugyanis nem ment rosszul a vállalkozásnak: 2018-ban nettó 168 milliós, majd 400-500 millió körüli forgalmat bonyolítottak, 2022-ben pedig már nettó 807 millió forint bevételük volt. Az első évük veszteséges lett (-127 millió forint), de aztán először 21, majd 108 és 138 milliós hasznot termeltek, 2022-ben pedig a cég profitja majdnem elérte a 200 milliót.