13 éves lány halt meg tüdőgyulladásban, miután hazaküldték az ügyeletről

13 éves lány halt meg tüdőgyulladásban, miután hazaküldték az ügyeletről

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány, a szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos az állapota – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A szülők elmondása szerint múlt hétvégén lett beteg Niki. Hétfőn háziorvoshoz vitték. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt. „Azt mondta, ha csak lázasodik, még másnap reggel vigyem fel a háziorvoshoz, de már másnap reggelt nem érte meg” – emlékezett vissza az édesanya. Az apa aznap személyesen is volt bent enyhe torokfájással a háziorvosnál, állítása szerint akkor is jelezte neki, hogy Niki rosszabbul van. „Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus! Vetett egy keresztet, hogy egy nap alatt nem tudja meggyógyítani – mesélte az édesapa az RTL Híradónak. Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek. A szülők azt mondták, hogy a láz miatt a kislány az izmait érzi, majd innen is hazaküldték őket. Két óra múlva Niki vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára rohantak vele, de ezúttal a gyermeksürgősségire. Az ügyelet papírjain az állt, ide menjenek, ha rosszabbodna az állapota.

A kórházban a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. Mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ott hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Szerda reggelre meghalt. A lányt az iskola is gyászolja, éltanuló volt. A szülők azt mondták, feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki. 

Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, de jelezték: rosszullét esetén gyermekambulanciára menjenek. A mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.