Debreceni akkugyár: 150 kérdéssel bombázta meg a Momentum a helyi választási bizottságot

Debreceni akkugyár: 150 kérdéssel bombázta meg a Momentum a helyi választási bizottságot

Szabó Bence (Fotó: Szabó Bence / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

b

Túlterheléses támadásként 150 népszavazási kérdést nyújtott be a debreceni Helyi Választási Bizottságnak Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője csütörtökön. Szabó ezzel múlt heti ígéretét váltotta be, amit a debrecenieknek tett – olvasható a Momentum lapunknak eljuttatott közleményében. 

Mint írják, a túlterheléses támadás célja a Helyi Választási Bizottság tagjainak lemondatása, az elmúlt hónapokban ugyanis a testület minden, a debreceni akkumulátorgyár építésére vonatkozó népszavazási kérdést elutasított, köztük a Momentum kérdését is. (A népszavazási kezdeményezések a kínai CATL tervezett óriásüzemével vannak összefüggésben, számos kérdést a fizikai atrocitást is hozó januári közmeghallgatás után nyújtották be). „A cél világos: a fideszes érdekeket kiszolgáló bizottság tagjainak le kell mondaniuk, mégpedig minél előbb. A hozzájuk benyújtott kérdéseket ugyanis egyesével kell vizsgálniuk, döntésüket pedig nyílt ülésen indokolniuk. Ez nem kevés munka lesz a részükről” – fogalmazott Szabó Bence. 

A politikus egyébként a helyi lakosság segítségét is kérte a 150 kérdés összeállításában. Rengeteg ötlet érkezett, köztük viccesebbek is, Szabó egy kis ízelítőt is adott belőlük:

• Egyet ért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha ott csak a város fideszes önkormányzati képviselői fognak dolgozni?
• Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan ipari létesítmény, amely nem épít próbaüzemre alkalmas létesítményt Debrecen város polgármesterének kertjébe?
• Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha azt Orbán Viktor saját kezűleg építi fel?
• Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan üzem, amelyről nem kérdezték meg Debrecen lakosságát népszavazás keretein belül?
• Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen helyi választási bizottsági tagjainak le kell mondaniuk, mert politikai befolyásoltság alatt állnak és ennek hatására elárulták a debreceniek érdekeit?

A HVB-nek 30 napja van a csütörtökön leadott 150 kérdés vizsgálatára és az elfogadásukról vagy elutasításukról való döntés meghozatalára, melyet nyílt ülésen kell tárgyalniuk és indokolniuk. – Ez nem kevés munka lesz a részükről. Már ha vállalják. Vagy rájönnek, hogy ennyit azért nem ér a politika kiszolgálása, és lemondanak. Nem fognak hiányozni a debrecenieknek – vélekedett a politikus.