200-nál is több gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök júliusban

200-nál is több gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök júliusban

Rendőrségi akció (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvannál is több alkalommal tartottak ellenőrzést a rendőrök júliusban a fővárosi útjain a balesetek, az illegális gyorsulások és a „driftelések” megakadályozására, szankcionálására.

A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a mögöttünk hagyott hónapban 747 esetben intézkedtek: gyorshajtás miatt 160 helyszíni bírságot, 79 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint egy szabálysértési feljelentést és 2 közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A leállítás nélküli sebességtúllépésekről 1387 felvétel készült. „Driftelés” miatt 8 emberrel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot, valamint egy alkalommal szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrök ittasság gyanúja miatt 14, míg bódultság gyanúja miatt 2 vezetőt fogtak el, továbbá 16 embert mintavétel céljából állítottak elő. Körözés miatt 5 ember fogtak el az akciók során, valamint 27 esetben éltek büntető feljelentéssel.

Azt is írták, hogy az ellenőrzésekhez nem csupán rendőrautókat és motorokat, hanem civil járműveket és kamerás drónokat is igénybe vettek. Az egyenruhások statikusan, illetve mozgó járművekből is mérték a közlekedő gépjárművek sebességét.

Ezen a héten egyébként nagyszabású, országos akció indul ROADPOl néven, a fókuszban a gyorshajtók.