Nagy változások a magyar médiában

Nagy változások a magyar médiában

Borókai Gábor (fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borókai Gábor bejelentette, hogy lemond a már csak online megjelenő Heti Válasz főszerkesztői posztjáról – írta szerdán a Magyaridok.hu, majd később eltüntette cikkéből ezt az információt. Borókai Gábor a Kreatív kérdésére cáfolt és hozzátette, csak a lapot kiadó Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetői pozíciójáról mondott le korábban. A Hvg-nek azt mondta, hogy nem is tervezi a lemondást.

Szerda délelőtt zajlott le a szintén Nyerges Zsolt tulajdonában álló Hír Tv-ben a hatalomátvétel, visszatértek Liszkay Gáborék, és az elbocsátásokat is elkezdték.

Szintén szerdai hír, hogy Murányi András közös megegyezéssel távozik a Zoom.hu-tól, a hírigazgatói státusz ezzel megszűnik a lapnál, írja a Kreatív. Tarjányi Péter, a portált kiadó STRAT-POL Kft. vezetője a Kreatívnak Murányi András távozásáról annyit mondott, hogy: Murányira főleg a tervezett médiaterjeszkedésben számítottak volna (rádiós piacon, illetve a vidéki nyomtatott sajtóban), végül azonban a kiadó letett erről a szándékáról, ezért válnak el útjaik.

A jobbikos N1TV-nél is a szerdát választották. Kisberk Szabolcs, Magyar Klára és Szilvási Péter szerkesztők reggel egy Facebook-videóban jelentették be, hogy távoznak. A Jobbik később úgy reagált, hogy az N1TV élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárdot eddigi szerkesztőt nevezték ki, az új munkatársakat hamarosan bemutatják.