Komoly változások a magyar médiában

Borókai Gábor (fotó: Magyar Hang)

Borókai Gábor bejelentette, hogy lemond a már csak online megjelenő Heti Válasz főszerkesztői posztjáról – írta szerdán a Magyaridok.hu, majd később eltüntette cikkéből ezt az információt. Borókai Gábor a Kreatív kérdésére cáfolt és hozzátette, csak a lapot kiadó Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetői pozíciójáról mondott le korábban. A Hvg-nek azt mondta, hogy nem is tervezi a lemondást.

Hirdetés

Szerda délelőtt zajlott le a szintén Nyerges Zsolt tulajdonában álló Hír Tv-ben a hatalomátvétel, visszatértek Liszkay Gáborék, és az elbocsátásokat is elkezdték.

Szintén szerdai hír, hogy Murányi András közös megegyezéssel távozik a Zoom.hu-tól, a hírigazgatói státusz ezzel megszűnik a lapnál, írja a Kreatív. Tarjányi Péter, a portált kiadó STRAT-POL Kft. vezetője a Kreatívnak Murányi András távozásáról annyit mondott, hogy: Murányira főleg a tervezett médiaterjeszkedésben számítottak volna (rádiós piacon, illetve a vidéki nyomtatott sajtóban), végül azonban a kiadó letett erről a szándékáról, ezért válnak el útjaik.

A jobbikos N1TV-nél is a szerdát választották. Kisberk Szabolcs, Magyar Klára és Szilvási Péter szerkesztők reggel egy Facebook-videóban jelentették be, hogy távoznak. A Jobbik később úgy reagált, hogy az N1TV élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárdot eddigi szerkesztőt nevezték ki, az új munkatársakat hamarosan bemutatják.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.