HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mindenki őt s...

Mindenki őt szerette volna, mégsem újrázhat a debreceni igazgató

HIRDETÉS

Bár a tantestület, a szülők és a diákok egyöntetű véleménye szerint a debreceni Ady Endre Gimnáziumot 2002 óta irányító Rózsavölgyi Gábor lenne a legalkalmasabb az intézmény további vezetésére, az oktatási tárca mégis megvonta a bizalmat a direktortól. Az ügyről a 444.hu számolt be, kiemelve: az iskola vezetésére kiírt pályázaton Rózsavölgyi mellett a gimnáziumban abszolút külsősnek számító Türk László is indult, aki a Fidesz–KDNP színeiben tavaly megnyerte a debreceni időközi helyhatósági választást és önkormányzati képviselő lett, emellett az Epreskerti Általános Iskola igazgató-helyettesi és a Nemzeti Pedagógus Kar megyei elnökhelyettesi pozícióját tudhatja magáénak.

HIRDETÉS

Az iskola weboldalán Rózsavölgyi Gábor és Türk László pályázatai mellett elérhető a szülői választmány, a tantestület és a diákönkormányzat véleménye, valamint az illetékes tankerületi igazgató által aláírt értesítés, amely szerint Bódis József oktatásért felelős államtitkár nem támogatja Rózsavölgyi jelentkezését.

Az Adyban 32 éve tanító, 16 éves igazgatói rutinnal rendelkező Rózsavölgyi pályázatában kiemelte, hogy az intézmény drámaképzésben, kéttannyelvű képzésben és kórusének terén is kiválóan működik, illetve hogy az elmúlt hat évben tartósan a száz legjobb középiskola között vannak (tavaly a 69. helyet szerezték meg a HVG rangsorában). Idegennyelvben pedig a legjobban teljesítettek a megyei középiskolák között. Az eddigi igazgató a hátrányos helyzetű, illetve sérült diákok problémáinak kezelésében elért eredményekre a legbüszkébb.

Türk László pályázata alapján általános iskolai és esti gimnáziumi oktatási tapasztalattal rendelkezik, de kiderül az is, hogy a karrierépítést nem pártszínekben, hanem már egyetem alatt HÖK-ösként megkezdte. Beismerte ugyanakkor azt is, hogy külső pályázóként „természetesen nem lehet tisztában az intézménnyel kapcsolatos minden apró részlettel”.

A nevelőtestület tagjai közül 62-ből 61-en támogatták Rózsavölgyi vezetői programját. Türk elképzeléseit viszont 56/6 arányban leszavazták. A szülői választmány Rózsavölgyi pályázatát nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatta. Türkét 3 igen, 27 nem és 1 tartózkodással nem támogatta. Hasonló eredményt hozott a diákönkormányzat értékelése is: az eddigi igazgató 40 igen szavazatot kapott, míg Türk pályázatát 38 nemmel és 2 tartózkodással értékelték.

Azt egyébiránt nem tudni, hogy a jövőben ki fogja vezetni az intézményt, a tankerületi igazgató tájékoztatása ugyanis csak azt rögzíti, hogy Rózsavölgyi Gábor pályázata nem nyert támogatást a minisztériumban. Türk jelentkezésének államtitkári elbírálásáról egyelőre nincs hivatalos információ.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,442lájkolóTetszik
2,017követőKövetés
15,295feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A természetvédőket még eltűri a hatalom, olykor beszélget is velük”

Hogyan építették le a környezetvédelmet az ezredfordulótól napjainkig a „versenyképesség” és a „bürokráciacsökkentés” jegyében – erre keresték a válaszokat a Tanácstalan köztársaság hetedik vitaestjén.