HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mindenki őt s...

Mindenki őt szerette volna, mégsem újrázhat a debreceni igazgató

HIRDETÉS

Bár a tantestület, a szülők és a diákok egyöntetű véleménye szerint a debreceni Ady Endre Gimnáziumot 2002 óta irányító Rózsavölgyi Gábor lenne a legalkalmasabb az intézmény további vezetésére, az oktatási tárca mégis megvonta a bizalmat a direktortól. Az ügyről a 444.hu számolt be, kiemelve: az iskola vezetésére kiírt pályázaton Rózsavölgyi mellett a gimnáziumban abszolút külsősnek számító Türk László is indult, aki a Fidesz–KDNP színeiben tavaly megnyerte a debreceni időközi helyhatósági választást és önkormányzati képviselő lett, emellett az Epreskerti Általános Iskola igazgató-helyettesi és a Nemzeti Pedagógus Kar megyei elnökhelyettesi pozícióját tudhatja magáénak.

HIRDETÉS

Az iskola weboldalán Rózsavölgyi Gábor és Türk László pályázatai mellett elérhető a szülői választmány, a tantestület és a diákönkormányzat véleménye, valamint az illetékes tankerületi igazgató által aláírt értesítés, amely szerint Bódis József oktatásért felelős államtitkár nem támogatja Rózsavölgyi jelentkezését.

Az Adyban 32 éve tanító, 16 éves igazgatói rutinnal rendelkező Rózsavölgyi pályázatában kiemelte, hogy az intézmény drámaképzésben, kéttannyelvű képzésben és kórusének terén is kiválóan működik, illetve hogy az elmúlt hat évben tartósan a száz legjobb középiskola között vannak (tavaly a 69. helyet szerezték meg a HVG rangsorában). Idegennyelvben pedig a legjobban teljesítettek a megyei középiskolák között. Az eddigi igazgató a hátrányos helyzetű, illetve sérült diákok problémáinak kezelésében elért eredményekre a legbüszkébb.

Türk László pályázata alapján általános iskolai és esti gimnáziumi oktatási tapasztalattal rendelkezik, de kiderül az is, hogy a karrierépítést nem pártszínekben, hanem már egyetem alatt HÖK-ösként megkezdte. Beismerte ugyanakkor azt is, hogy külső pályázóként „természetesen nem lehet tisztában az intézménnyel kapcsolatos minden apró részlettel”.

A nevelőtestület tagjai közül 62-ből 61-en támogatták Rózsavölgyi vezetői programját. Türk elképzeléseit viszont 56/6 arányban leszavazták. A szülői választmány Rózsavölgyi pályázatát nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatta. Türkét 3 igen, 27 nem és 1 tartózkodással nem támogatta. Hasonló eredményt hozott a diákönkormányzat értékelése is: az eddigi igazgató 40 igen szavazatot kapott, míg Türk pályázatát 38 nemmel és 2 tartózkodással értékelték.

HIRDETÉS

Azt egyébiránt nem tudni, hogy a jövőben ki fogja vezetni az intézményt, a tankerületi igazgató tájékoztatása ugyanis csak azt rögzíti, hogy Rózsavölgyi Gábor pályázata nem nyert támogatást a minisztériumban. Türk jelentkezésének államtitkári elbírálásáról egyelőre nincs hivatalos információ.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,943lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984