Csöpög-e a nektár Tokajra?

Magára hagyott csónak a Bodrognál (Fotó: Grimm Balázs) Nyaralóhajónak és luxusnak nyoma sincs a Bodrog partján (Fotó: Grimm Balázs)

Magyarország kormánya a fényűző helikopterezések, luxusrepülőzések után úgy döntött, vízre száll – és most nem a jachtozásokra gondolok, ami bizonyos körökben munkaköri kötelesség, hanem az európai értelemben vett hajózásra. A NER-hadsereg ugyan harcban áll az Európát megtestesítő Brüsszellel, ez a Bodrogra tervezett hajózási szolgáltatás azonban nyugat-európai, legalábbis az árszínvonalát és a célközönségét illetően. Orbán Viktor lassan egy éve álmodott nyaralóhajókat a 65 kilométer hosszú, 51 kilométeres magyarországi szakasszal rendelkező folyóra, adott is rá 4,6 milliárd forintot, de az álmaiból még semmi nem valósult meg, pedig az első határidők már a nyáron lejártak.

Hirdetés

„Jó napot kívánok, hol lehet nyaralóhajót bérelni?” – kérdezem több helyen, Tokajban, Bodrogkeresztúron és Bodrogkisfaludon is, de mindenhol úgy néznek rám, mint a döglött macskára, amit egy hónapja dobtak a folyóba, és lám, pont itt vetette partra a víz.

A kormány tavaly november 29-én Magyar Közlönyben megjelent rendelete közölte a miniszterelnöki direktívát (mert azt Orbán Viktor s. k. jegyzi) a „Magyarországi nyaralóhajózás alapjainak és hátterének megteremtésével kapcsolatos program” elindításáról. A rendelet a nyaralóhajózás megvalósításához szükséges feladatok ellátására és a Felső-Tisza-vidék kishajóforgalmát segítő fejlesztésekre az állami tulajdonú Mahart Magyar Hajózási Zrt.-t jelölte ki. A Magyar Közlöny szerint a program előkészítéséhez, a műszaki tervezéshez és a közbeszerzések megkezdéséhez, hatástanulmányok elkészítéséhez és az engedélyezési eljárások elindításához 2017-ben 100 millió forintot kapott a Mahart.

Ennyit ér a magyar miniszterelnök – Magyar Hang

Nem focistadion az, hanem lovasközpont, jó sok betonból – Szilvásváradon jártunk.

A nyaralóhajózási program idei indításához – kikötői infrastruktúra fejlesztéséhez, vízi útvonalak kijelöléséhez, tíz hajó vásárlásához, képzések lebonyolításához, hajózási információs rendszer kiépítéséhez, illetve a későbbi új útvonalak előkészítéséhez – a 2018-as központi költségvetésből már 2,79 milliárd forintot adtak a cégnek. Sőt, a Keleti-főcsatorna bevonása érdekében 2019-ben további 1,77 milliárd forintot kap majd az állami cég.

A teljes riportból azt is megtudhatja, mit mond a Mahart a késéről és mit gondolnak a helyiek a tervről! Keresse a Magyar Hang 2018. október 31-én megjelent 25. számában!

Hirdetés

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 25. számban? Itt megnézheti!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.