HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megnyitotta k...

Megnyitotta kapuit a Wizz Air pilótaképzője

HIRDETÉS

Harminc millió eurós, azaz közel 9,7 milliárd forintos beruházással létrehozta saját képzőközpontját a Wizz Air. Évente háromszáz pilóta oktatására nyílik lehetőség. 

HIRDETÉS

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől néhány kilométernyire, az Üllői út végén felhúzott csarnokban a pilóták képzésére szolgáló két mozgó, úgynevezett full flight szimulátort helyeztek üzembe, amelyen a légitársaság által használt Airbus A320-as típuscsalád vezetését lehet elsajátítani. Az utaskísérők pedig egy gyakorlatozásra épített, valósághű repülőgéptörzsben (mockup) sajátíthatják el a mentési folyamatokat, illetve a tűzesetek kezelését.

Mint azt Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a Magyar Hangnak elmondta, a képzési központ létrehozásával nem a pilótaképzési piacra akarnak belépni, hanem saját szakemberszükségletüket kívánják megoldani.

A folyamatos flottabővítés miatt évente 300 új pilótára és félezer légiutas-kísérőre van szükségünk

– fejtette ki a cég vezére, megjegyezve: a beruházáshoz semmilyen állami segítséget nem vettek igénybe.

A jelenleg 1200 pilótát és 2500 utaskísérőt foglalkoztató Wizzair Európa leggyorsabban növekvő légitársaságának számít. A cég csak idén 130 útvonalat nyitott, 25 új gépet helyez üzembe, valamint ezernél is több embert vett fel. Jövőre is hasonló növekedési terveik vannak.

A Váradi által rendre de facto magyar nemzeti légitársaságnak nevezett, ám a londoni tőzsdén bejegyzett cég 2,6 milliárd dollár befektetést hajtott végre 2018-ban, az idei évre prognosztizált utasforgalom-növekedés 20 százalékos. Szintén beszédes adat, hogy 2025-ig összesen 184 darab Airbus A321neo-ra van megrendelésük, ezzel a légitársaság a típus legnagyobb megrendelője.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,223lájkolóTetszik
1,983követőKövetés
15,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek