HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elkészült Puz...

Elkészült Puzsér Róbert programja

HIRDETÉS

Májusra ígérte, de már elkészült a főpolgármesteri posztért ringbe szálló Puzsér Róbert programja – értesült a Magyar Hang. Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke lapunk megkeresésére elmondta, hogy egy több mint hatvan oldalas dokumentumról van szó, amelyet egyfajta vitaindítónak szánnak az LMP-vel, illetve az esetleg később még feléjük nyitó pártokkal lefolytatandó tárgyalásokra.

HIRDETÉS

Puzsér Róbert a bejelentkezésekor egyetlen konkrét vízióval állt elő, ez pedig a belvárost – a Jászai Mari tértől a Fővám térig, illetve a budai Vártól az Erzsébet térig határolt zónában – lényegében autómentessé alakító Sétáló Budapest programja volt. A vitaindítójából most az derült ki, hogy néhány jelentősebb átmenő utat azért mégis meghagyna az autósoknak, ilyen lenne például az Erzsébet híd a rávezető útszakaszokkal együtt.

Az alapjaiban mégis autómentes, vagyis sétálóövezet körül kialakítana viszont még egy zónát, ahová ugyan már be lehetne hajtani autóval, ám azért fizetni kellene. Ez már egy jóval nagyobb terület lenne: a pesti oldalon a Hungária körgyűrű határolná, míg Budán a Margit körút, az Alkotás utca, illetve az Október 23. utca. A fizetendő díj mértéke függne attól, hogy milyen környezetvédelmi besorolású autóról van szó, csúcsidőben, vagy pedig este használná ezt a területet, illetve, hogy mennyi ideig tartózkodna az érintett zónában.

Puzsér Róbert a programjában azzal magyarázza a jelenlegi állapothoz képest az autósok számára érdemi szigorítást jelentő tervét, hogy ezek a korlátozások jelentősen javítják majd a levegő minőségét, csökkentik a dugóban értelmetlenül elpazarolt időt, illetve a zajszennyezést. Márpedig a fővárosban ezekre szükség van, hiszen „Budapest fuldoklik”, és csúcsidőben alig járható.

A forgalomcsillapítási elképzelések mellett a vitaindító szinte komplex főpolgármester-jelölti programot vázol fel: szó van benne a hajléktalanhelyzet kezeléséről éppúgy, mint lakhatási és egészségügyi témákról, vagy éppen a bulinegyed kapcsán felmerült, és eddig rendezetlen problémákról.

HIRDETÉS

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

Puzsér Róbert mögé már korábban beállt az LMP, bár a politikai pályára evező kritikusnak ez nem elég: egy centrumot szeretne megteremteni, amihez a Jobbik vagy a Momentum támogatására még szüksége lenne. Az mindenesetre már eldőlt, hogy az ellenzéki oldal előválasztásába, legalábbis a nyárra tervezett második fordulóba belemegy, miután teljesültek a feltételei.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,926lájkolóTetszik
2,831követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek