HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Strache-botrá...

Strache-botrány: Összehívták itthon a nemzetbiztonsági bizottságot

HIRDETÉS

Összehívta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését a testület jobbikos elnöke az osztrák Heinz-Christian Strache megbukásáig vezető ügy miatt. Mirkóczki Ádám közleménye szerint pénteken délelőttre küldte ki a meghívót, hogy megvizsgálják a „Strache-botrány magyar vonatkozású szálait”. – Heinz-Cristian Strache a kiszivárgott videófelvételen többek között orosz befolyásról beszél, valamint „isteníti” Orbán Viktor sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit – írta, ez pedig a Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet hazánkra nézve.

HIRDETÉS

Ismert, az osztrák politikus egy ibizai hotelben rögzített videófelvétel szerint arról beszél egy magát az egyik orosz milliárdos oligarcha unokahúgának kiadó nővel még 2017-ben, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne saját magának és pártjának Ausztriában, mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Az egyik legnagyobb osztrák lap felvásárlását javasolja az orosz befektetőnek; a médium támogathatná pártja kampányát, cserébe pedig később állami megrendelésekhez juthatnának. Ehhez Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe, ő az, aki itthon bezáratta a Népszabadságot, majd a teljes Mediaworksöt eladta Mészáros Lőrincnek.

A nemzetbiztonsági bizottságban fideszes többség van, így sok minden függ attól, hogy a kormánypárti politikusok egyáltalán elmennek-e az ülésre. Amennyiben ugyanis nem, akkor a testület határozatképtelen lesz, és ülést sem tud tartani. Ellenzéki kezdeményezésnél ilyen esetre bőven volt már példa.

Strache üzent: Harcolok! | Magyar Hang

Be akarja bizonyítani ártatlanságát a súlyos korrupciós ügybe belebukott Heinz-Christian Strache – a 444.hu vette észre, hogy a politikus Facebook oldalán írt erről. „Megtaláljuk azokat, akik a törvénytelenül felvett videók és az ellenem külföldről folytatott, mocskos kampány mögött állnak, és bebizonyítjuk az ártatlanságomat!”- írta. Hozzátette azt is, hogy ő ezért harcol.

Mirkóczki Ádám lapunknak elmondta, hogy egy ilyen súlyú ügyben a kormánypártoknak elemi érdeke lenne részt venni ezen az ülésen, bár az elmúlt években már bizonyították, hogy nem mindig eszerint cselekednek. A politikus egyébként az ügy tisztázására a bel- illetve külügyminisztérium képviselőit hívta meg, valamint az alájuk tartozó Alkotmányvédelmi Hivatalt, illetve az Információs Hivatalt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek