HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Strache-botrá...

Strache-botrány: Összehívták itthon a nemzetbiztonsági bizottságot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Összehívta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését a testület jobbikos elnöke az osztrák Heinz-Christian Strache megbukásáig vezető ügy miatt. Mirkóczki Ádám közleménye szerint pénteken délelőttre küldte ki a meghívót, hogy megvizsgálják a „Strache-botrány magyar vonatkozású szálait”. – Heinz-Cristian Strache a kiszivárgott videófelvételen többek között orosz befolyásról beszél, valamint „isteníti” Orbán Viktor sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit – írta, ez pedig a Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet hazánkra nézve.

Ismert, az osztrák politikus egy ibizai hotelben rögzített videófelvétel szerint arról beszél egy magát az egyik orosz milliárdos oligarcha unokahúgának kiadó nővel még 2017-ben, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne saját magának és pártjának Ausztriában, mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Az egyik legnagyobb osztrák lap felvásárlását javasolja az orosz befektetőnek; a médium támogathatná pártja kampányát, cserébe pedig később állami megrendelésekhez juthatnának. Ehhez Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe, ő az, aki itthon bezáratta a Népszabadságot, majd a teljes Mediaworksöt eladta Mészáros Lőrincnek.

A nemzetbiztonsági bizottságban fideszes többség van, így sok minden függ attól, hogy a kormánypárti politikusok egyáltalán elmennek-e az ülésre. Amennyiben ugyanis nem, akkor a testület határozatképtelen lesz, és ülést sem tud tartani. Ellenzéki kezdeményezésnél ilyen esetre bőven volt már példa.

Strache üzent: Harcolok! | Magyar Hang

Be akarja bizonyítani ártatlanságát a súlyos korrupciós ügybe belebukott Heinz-Christian Strache – a 444.hu vette észre, hogy a politikus Facebook oldalán írt erről. „Megtaláljuk azokat, akik a törvénytelenül felvett videók és az ellenem külföldről folytatott, mocskos kampány mögött állnak, és bebizonyítjuk az ártatlanságomat!”- írta. Hozzátette azt is, hogy ő ezért harcol.

Mirkóczki Ádám lapunknak elmondta, hogy egy ilyen súlyú ügyben a kormánypártoknak elemi érdeke lenne részt venni ezen az ülésen, bár az elmúlt években már bizonyították, hogy nem mindig eszerint cselekednek. A politikus egyébként az ügy tisztázására a bel- illetve külügyminisztérium képviselőit hívta meg, valamint az alájuk tartozó Alkotmányvédelmi Hivatalt, illetve az Információs Hivatalt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,905lájkolóTetszik
3,623követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.