HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ujhelyi Istvá...

Ujhelyi Istvánt küldi Brüsszelbe az MSZP

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ujhelyi István, az MSZP eddigi európai parlamenti képviselője kapja meg a szocialisták egyetlen brüsszeli mandátumát, így ő folytathatja a következő öt évben is a munkáját az Európai Parlamentben – erről döntött szombaton a párt választmánya. A testület kétharmados többséggel szavazott azon forgatókönyv mellett, hogy ne legyen semmi variálás, hanem az EP-lista sorrendje legyen a mérvadó. Miután a lista élén húzónévnek szánt Tóth Bertalan már korábban jelezte, hogy nem fog kimenni Brüsszelbe, a második helyen álló Ujhelyi Istváné lett a lehetőség.

HIRDETÉS

Ez azt jelenti, hogy a párbeszédes Jávor Benedek mellett a lista harmadik helyén álló és eddig szintén az unióban dolgozó Szanyi Tibor sem lesz újra képviselő.

Jávor Benedek: Amilyen könnyen jöttek a DK-s és momentumos szavazatok, olyan könnyen mehetnek is | Magyar Hang

A vasárnapi európai parlamenti választáson bebizonyosodott, hipermobilissá váltak az ellenzéki szavazók, az egyik pillanatról a másikra képesek teljesen valószínűtlen módon elpártolni az egyik erőtől a másikhoz – mondta a Magyar Hangnak Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje hétfő délután.

Emlékezetes, a szocialisták bőven a várakozásokon alul teljesítettek múlt vasárnap a 6,6 százalékukkal, óriási vereséget szenvedve nagy riválisuktól, a 16 százalékot elérő Demokratikus Koalíciótól. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a választmány szünetében tartott rövid sajtótájékoztatón elismerte, hogy a Párbeszéddel közös listájuk kudarcot vallott, a baloldali szavazók az „ellenzéki házi szépségversenyen” mást választottak. – Az nem tudja hitelesen képviselni a baloldali politikát, aki egy baloldali programmal megnyeri a házi szépségversenyt, majd a liberálisoknak tesz ajánlatot – fogalmazott.

Tóth Bertalan egyúttal bejelentette azt is, hogy kérésére a korábban patkányozós mondataival botrányba keveredett Bangóné Borbély Ildikó lemond frakcióvezető-helyettesi posztjáról, a parlamenti mandátumát úgy tűnik, hogy attól még megtartja. Megszűnt a kommunikációs igazgató, Láng Balázs megbízatása is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.