HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péter: 2022 most ősszel kezdődik

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csaknem 400-an gyűltek össze szombaton Budapest XV. kerületében, Rákos mezején, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köreinek első országos gyűlésén. Ezen a rendezvényen mutatták be a Márki-Zay Péter által vezetett mozgalom azokat a polgármesterjelölteket, akik mögé közösen sorakoztak fel az ellenzéki pártok és a civilek.

Matlák Gábor, a rákospalotai Kossuth Kör vezetője házigazdaként Márki-Zay Péter és Németh Angéla kerületi polgármester példáját hozta fel, akiknek Hódmezővásárhelyen, illetve Rákospalotán sikerült elnyerni a polgárok bizalmát a Fidesz jelöltjével szemben. Németh Angéla, a XV. kerület független polgármestere másik házigazdaként szintén az összefogás fontosságát emelte ki.

HIRDETÉS
Kossuth körök első országos gyűlése – Mindenki Magyarországa Mozgalom

– Egerben létrejött egy olyan közösség, amely nem önmagát tekinti célként – mondta a jobbikos Mirkóczki Ádám, akinek személyében már március elején megállapodott az ellenzék, mint közös polgármesterjelöltben. „Nagyon messziről érkeztem, nagyon hosszú utat jártam be, amely nagyon sokági tartott” – fogalmazott. Hozzátette: azokat is szolgálniuk kell, akik októberben nem biztos, hogy támogatni fogják őket. Szerinte ez minőségi különbség köztük és a Fidesz között. Valamint az is, hogy figyelnek mindenkire és meghallják a kritikákat is.

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy tényleg olyan kormányunk, olyan vezetőink vannak, amilyet megérdemlünk. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok nem a játszóterek világa, ott az emberek életét meghatározó, fontos ügyekről hoznak döntést.

A tudós professzorok mar nem Orbán mögött állnak a színpadon, hanem távolságtartásukat jelenítik meg – mondta Márki-Zay Péter. Hozzátette: ma már a Fidesz nem jobboldali, keresztény párt. Hangsúlyozta, nem egy új pártra van szükség, hanem összefogásra.

HIRDETÉS
Herczeg Zoltán – Kossuth Körök I. Orszagos talalkozojan…

Márki-Zay beszélt arról is, hogy ő soha nem szavazott baloldali pártokra, de a sátor alatt sok korábbi baloldali szavazó is lehet, most pedig összefogásra van szükség. „Mindannyian rendszerváltást akarunk”, ezért remélik, hogy az ellenzéki pártok szeretetben összefognak. Azt kérte a pártoktól, hogy ne rúgják fel az eddig kötött megállapodásokat.

Márki-Zay Péter a Kossuth körök első  országos gyűlésén Budapesten, 2019. június 8-án (Fotó: Torkos Matild/Magyar Hang)
Márki-Zay Péter a Kossuth körök első országos gyűlésén Budapesten, 2019. június 8-án (Fotó: Torkos Matild/Magyar Hang)

– „2022 most ősszel kezdődik” – fogalmazott. Hozzátette: „településről településre, városról városra haladva fogjuk visszafoglalni hazánkat”.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapján közzé is tették az eddigi közös jelöltek névsorát. A jelölő szervezetek nevét is fel fogják itt tüntetni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,077lájkolóTetszik
3,186követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek