HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kitüntették a...

Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györgyöt

HIRDETÉS

Kitüntetést adományozott a Dél-békési Többcélú Kistérségi Fejlesztési Társaság Simonka Györgynek, a Fidesz országgyűlési képviselőjének. A hír azért meglepő, mert a rendszerváltás óta eltel három évtizedben még nem illettek olyan súlyos vádakkal képviselőt, mint Simonkát – írja a Magyar Narancs.

HIRDETÉS

A fideszes országgyűlési képviselővel szembeni eljárást bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint sikkasztás, okirat-hamisítás miatt rendelte el Polt Péter legfőbb ügyész. Ennek hírére az országgyűlés megfosztotta mentelmi jogától, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonkát. A nyomozóhatóság szerinti a 2009-ig visszanyúló bűncselekmény-sorozatban a kárérték elérheti az 1,4 milliárd forintot.

A portál szerint már csak azért is meglepő a kitüntetés, mert az elismerés átadásakor elhangzott, hogy azt “egy időszak térségi szintű, kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységért” kapta Simonka. A cikk szerint azért is nehéz értelmezni a dicséretet, mert a Dél-Békésben található mezőkovácsházi és battonyai térség továbbra is az ország legkevésbé fejlett kistérségének számít.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,967lájkolóTetszik
2,133követőKövetés
15,719feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Veszélyekkel teli utazás az ismeretlenbe

Roberto Bolaño magyarul most megjelent könyve segítségével az olvasó könnyített útvonalon is eljuthat a zsigeri realizmus forrásához.