Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györgyöt

Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györgyöt

(Fotó: Facbook/Simonka György hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kitüntetést adományozott a Dél-békési Többcélú Kistérségi Fejlesztési Társaság Simonka Györgynek, a Fidesz országgyűlési képviselőjének. A hír azért meglepő, mert a rendszerváltás óta eltel három évtizedben még nem illettek olyan súlyos vádakkal képviselőt, mint Simonkát – írja a Magyar Narancs.

A fideszes országgyűlési képviselővel szembeni eljárást bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint sikkasztás, okirat-hamisítás miatt rendelte el Polt Péter legfőbb ügyész. Ennek hírére az országgyűlés megfosztotta mentelmi jogától, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonkát. A nyomozóhatóság szerinti a 2009-ig visszanyúló bűncselekmény-sorozatban a kárérték elérheti az 1,4 milliárd forintot.

A portál szerint már csak azért is meglepő a kitüntetés, mert az elismerés átadásakor elhangzott, hogy azt "egy időszak térségi szintű, kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységért" kapta Simonka. A cikk szerint azért is nehéz értelmezni a dicséretet, mert a Dél-Békésben található mezőkovácsházi és battonyai térség továbbra is az ország legkevésbé fejlett kistérségének számít.