HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szorult helyz...

Szorult helyzetben a Rádió 1

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Andy Vajna halála óta jóval kevesebb állami reklám kerül a Radio Plus Kft.-hez, illetve a Rádió 1 hálózathoz, mint korábban – írta a Media1. Jelenleg 39 frekvencián sugároznak, és fizetni kéne az adást átvevő helyi rádiók frekvenciahasználati díját, költségeit is. Korábban sokat költött itt a Miniszterelnökség, valamint olyan cégek, mint a Szerencsejáték Zrt.: tavaly január és április között a Kantar adatai alapján a Radio Plus Kft. reklámbevételének 20,9 százalékát adta az állam. Ez úgy nézett ki, hogy januárban még 30,5 százalék volt, februárban már csak 23,8, végül áprilisban 13,7.

HIRDETÉS

Idén januártól áprilisig viszont az állami reklámbevételek aránya mindössze 6,2 százalékot tett ki. Januárban, Vajna halála előtt még 17,7 százalékot, februárban már csak 2,9-et, míg márciusban 2,5-öt. Áprilisban kicsit emelkedett 5,3-ra, de ez még mindig jóval elmarad mondjuk a Retro Rádiótól, ami áprilisban 19 százalékot kapott. Ez a csatorna ugyanis bekerült a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) portfóliójába. Jelenleg nem pontosan tudni, ki állhat a Rádió 1 mögött, azaz ki a delaware-i bejegyzésű Cinergi végső tulajdonosa.

A Retro Rádió idén január és április között a listaáras bevétel 27,6 százalékát szerezte az államtól. Ez összesen 1,04 milliárd forintot tett ki. A Rádió 1-nél ezzel szemben az összeg 293,4 millió forintot tett ki. Vajna a halála előtt nem ajánlotta fel a céget a Kesmának, ezt pedig rossz néven vehetik a kormányzat részéről. Nem történt meg ez később sem, a rádió ügyvezetője pedig újra Bakai Mátyás lett.

A Radio Plus Kft. ráadásul jelenleg bírságot is kockáztat azzal, hogy még mindig nem tette közzé 2018-as éves pénzügyi beszámolóját. A Media1 kereste ezzel kapcsolatban is Bakait telefonon, ő viszont a saját hangján szerette volna letagadni magát. Miután ezen túllendültek, az ügyvezető közölte, hogy nem nyilatkozik, és letette a telefont.

HIRDETÉS

A Rádió 1 hálózattal szemben nemrég a Médiatanács is több szankciót kirótt, és veszélybe került az adó budapesti frekvenciája 2023 utánra. Tihanyban és Dunaföldváron pedig már most rosszul járt a csatorna a frekvenciaharcban.

A Rádió 1 reklámidejének értékesítését egyébként a Mediatime Kft. végzi. Ennek tulajdonosa az AV Investments Kft., ahol Vajna Tímea nemrég társügyvezető lett.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,310lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami a börtön-kártérítések helyett inkább aggaszthatná a kormányt

Amíg azt látjuk, hogy félnivalójuk itt nem a nevetségesen enyhe büntetésekkel távozó agresszoroknak, hanem az áldozatoknak van, addig nem lesz változás.