HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Záhonyi öngyi...

Záhonyi öngyilkosság: válaszolt is a rendőrség, meg nem is

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Olyan nagy a munkaerőhiány az ukrán–magyar határszakaszon, hogy a Magyar Hang értesülése szerint szolgálatban kellett maradniuk azoknak a záhonyi rendőrőröknek, akiknek a kollégájuk a minap feltehetően öngyilkosságot követett el a határrendészeti kirendeltségen.

HIRDETÉS

Szerettük volna, ha a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősíti az értesülésünket, ezért négy kérdést tettünk fel nekik. 

•  Szolgálatban maradtak-e a tragédiát követően azok a rendőrök, az elhunyt főtörzsőrmesterrel közösen álltak munkába? 
• Mennyien teljesítettek aznap szolgálatot? 
• Hívtak-e szolgálatba szabadnapos, vagy készenlétben lévő rendőröket?  
• Eljárásuk megfelel-e az előírt szakmai protokollnak?  

A hatóságtól két nap elteltével a következő választ kaptuk: „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése, a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség állományának érdekében – a tragédiát követően – haladéktalanul megtette a szükséges parancsnoki és egészségügyi (pszichológiai) intézkedéseket.” 

Rejtélyes rendőri akció a magyar-ukrán határon a választások idején | Magyar Hang

Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára, hogy az elkövetkező napokban, Záhonyban biztosítsák a zökkenőmentes határátlépést – értesült a Magyar Hang. Lapunk más forrásból arról is tudomást szerzett, hogy az ukrán-magyar határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások közül sokaknak kell készenlétben állniuk, várva arra, hogy szükség esetén esetleg behívják őket.


Ismeretes, az EP-választások idején más volt a helyzet: akkor forrásaink pont a fenti állapotok ellentétéről számoltak be. Vagyis készenléti rendőröket vezényeltek a határvidékre, hogy biztosíthassák a gyors áthaladást. Akkor a sajtóosztály ugyan azt írta kérdésünkre, hogy „a Készenléti Rendőrség tagjai a határátléptetés, ellenőrzés gyorsítása, hatékonyabbá tétele érdekében zajló pilot program keretében látnak el szolgálatot”, ám később, amikor Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azt nyilatkozta, hogy a szavazni érkezők belépését „kell segítenie” az egyenruhásoknak, akkor azt közölte a rendőrség, hogy az elnök asszony által elmondottak számítanak irányadónak.  

HIRDETÉS

Kevesebb fiatal szeretne rendőrnek tanulni | Magyar Hang

Harmadára, sőt van, ahol negyedére esett vissza az elmúlt években a rendészeti szakgimnáziumokba jelentkező fiatalok száma – tudta meg a Magyar Hang. Habár az erős csökkenést mutató tendencia mögött nyilvánvalóan számtalan ok meghúzódik, a jelenleg is a pályán lévők tapasztalatai szerint sokakat riaszt az a kilátás, hogy otthonuktól távol, a határkerítés mellett kell majd szolgálatot teljesíteniük.


Pedig lenne tennivalója a határrendészetnek: tavaly például – 2017-hez képest 700-zal több – a hatezret is meghaladta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén az illegális migrációhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények száma. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?