HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergely győzött az ellenzéki előválasztáson

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az ellenzéki előválasztás hivatalos végeredményét hat óra után jelentették be. Magyar György, a Civil Választási Bizottság vezetője mellett Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor foglalt helyet az asztalnál.

HIRDETÉS

– Elsősorban a demokrácia győzött, másodsorban azok a szavazók, akik elmentek. Valamint a három jelölt is nyert. De a legnagyobb győztes Budapest, meg persze a győztes, aki a győzelem esélyével indulhat ősszel – jelentette be Magyar György.

Az előválasztás eredményének bejelentése – Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Az előválasztás eredményének bejelentése

Majd bemutatott egy zárt borítékot. Azt is elmondta, hogy a választási bizottság, benne a pártok képviselőivel, egyhangúlag fogadta el az eredményt. A szavazás eredménye pedig a következő lett: Karácsony Gergely 33 350 (48,88 százalék), Kálmán Olga 25 093 (36,77 százalék), Kerpel-Fronius Gábor 9792 szavazat (14,35 százalék). 68 240 érvényes szavazat érkezett összesen. Magyar György hozzátette: nagyon büszkék arra, hogy le tudták bonyolítani az előválasztást, győzött a demokrácia.

Kerpel-Fronius Gábor gratulált Karácsony Gergelynek, és ahogy ígérte, felajánlotta, hogy holnap felkeresi, hogy megkérdezze, hogyan tudja támogatni a kampányát. Megköszönte a szavazóinak és a momentumos aktivistáknak a támogatást. Szerinte nagyon fontos ez az előválasztás az önkormányzati győzelem, de a 2022-es választás szempontjából is. Azt is mondta, hogy Karácsony Gergelynek nem csak esélye van, hanem győzni is fog.

HIRDETÉS

„Az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka”

– Ebből az országból még nem sikerült elüldözni a demokrácia szellemét – kezdte Karácsony Gergely. – Nyert Budapest és nyertek a pártok is ezzel az előválasztással. Esősorban pedig a budapestiek, akik változást akarnak. A legnagyobb taps nekik jár.

Hozzátette: Kálmán Olgának és Kerpel-Fronius Gábornak is köszöni a részvételt.

Fűre lépni szabad! Karácsony Gergely nyolc pontja Budapest jövőjéről | Magyar Hang

– Az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka. Most már egyértelmű a kép, nem nézünk hátra, csak előre és közösen fogjuk Budapestet megváltoztatni – jelentette be. – Azt hogy ki lesz a Fidesz jelöltje, egyetlen ember döntötte el, de azt, hogy ki az ellenzéké, hetvenezren.

– A következő napokban be kell fejezni a kerületi tárgyalásokat, és fel kell állítani a közös kampánycsapatot, amelyben minden résztvevő párt és a civilekre is számítok – mondta. Több Kálmán Olgát és több Kerpel-Fronius Gábort szeretnék a magyar politikában – tette hozzá.

„Egy mindenkiért, mindenki Budapestért” – zárta beszédét.

Több kérdés is vonatkozott arra, hogy Kálmán Olga miért nincs jelen. Magyar György azt mondta, hogy minden jelölt számára nyilvános volt ez a sajtótájékoztató, nem tudja, hogy miért nincs jelen. Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy a Demokratikus Koalíció több politikusa is jelen van.

HIRDETÉS

A Demokratikus Koalíció elfogadja az előválasztás eredményét

Kálmán Olga amúgy fél hét előtt a saját Facebook-oldalára kitett egy videót, amelyben azt mondta, szívből gratulál Karácsony Gergelynek.

Az eredmény kihirdetése után az épület előtt közös sajtótájékoztatóra állt ki a pártok képviseletében Tóth Bertalan (MSZP), Gréczy Zsolt (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Molnár Zsolt (MSZP).

Ez csak az első lépés, holnap új nap kezdődik, be kell fejezni az ellenzéki rivalizálást, a legfontosabb cél, hogy a fővárosban változást érjünk el, adjuk vissza a budapestiek szabadságát – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. – Ez az előválasztás azt is üzeni, hogy az ország többi településén is egy az egy ellen kell indulni,

A pártok értékelik az előválasztást – Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Nem az indulat és a bosszú vezet minket, hanem a hit – mondta Molnár Zsolt.

Kicsit későn értesültünk arról, hogy lesz közös sajtótájékoztató, nem ért volna ide, ezért nem volt itt Kálmán Olga – mondat Gréczy Zsolt. – Személyesen is gratulálni fog holnap és sajtótájékoztatót is tart. A Demokratikus Koalíció gratulál Karácsony Gergelynek, elfogadja az előválasztás eredményét és csatasorba áll mögötte.

Nagyon remélem, hogy holnaptól a pártok közösen fognak küzdeni – mondta Szabó Tímea. – Kívánom, hogy ősszel végre eljöjjön a valós ünneplés napja és felszabadítsuk Budapestet.

Puzsér Róbert közleményben reagált a fővárosi előválasztás eredményére és Karácsony Gergely győzelmére.

Csaknem hetvenezren szavaztak, a nap folyamán Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor egyaránt megköszönte a szavazatokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...