„Független” kihívója is lesz Botka Lászlónak

„Független” kihívója is lesz Botka Lászlónak

Botka László (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Független polgármesterjelöltként indul el Szegeden Nemesi Pál nagyvállalkozó – derült ki az Index cikkéből. A Ferroép építőipari cég tulajdonosa és ügyvezetője ugyanakkor elismerte, hogy több fideszes politikussal is tárgyalt az utóbbi időkben. Igaz, hozzátette, hogy MSZP-sekkel is szokott. Az Index kérdésére viszont bevallotta azt is, hogy csütörtökön egyeztetett Kubatov Gábor helyi munkatársával, Maróti Csaba tanácsadóval is. Azt már nem mondta el, miről beszélgettek.

Arra a kérdésre nem tudott válaszolni Nemesi, hogy lesz-e végül fideszes polgármesterjelölt is. Emlékezetes, a 24.hu már májusban azt írta, hogy a kormánypárt Nemesit indíthatja Botka ellenében. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke viszont hangsúlyozta, hogy mindig is önálló volt, senki nem tudja neki megmondani, mit csináljon.

Nemesi elmondása szerint szegény családba született, a rendszerváltás után pedig nulláról építette fel családi cégét, a Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt.-t, aminek tavaly már 3,4 milliárdos árbevétele volt. A cég többek között a Lakitelki Népfőiskolán épít termálfürdőt 4,5 milliárd forintért. A nagyvállalkozó viszont kiemelte: „nem lettem Mágnás Miska. Nincs otthon kazettában több százmillió vagy milliárd forintom.” Elmondása szerint ha megválasztják, lemond cégvezetői pozíciójáról, és gyermekei veszik át a Ferroépet.

Indulását azzal magyarázta, hogy a városban jóval több gazdasági, ipari fejlesztési lehetőség van, mint amit Botka el tudott érni. „Az elmúlt 17 évben nem került komolyabb fejlesztés Szegedre” – mondta. Ugyanakkor kijelentette azt is, hogy Botkát régről ismeri, és jó a kapcsolatuk is, még ha az elmúlt időszakban „eltérő elképzeléseik is voltak gazdasági kérdésekben.”

Az MSZP-s Botka már 2002 óta irányítja a nagyvárost.