HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs elég já...

Nincs elég járművezető és jegyvizsgáló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Sem kalauzból, sem kézbesítőből nincs elég – derült ki a Népszava összesítéséből. A MÁV-nál 1000-1100, a Volán-társaságoknál pedig 900 betöltetlen álláshely van. A MÁV-csoport Kommunikációs Igazgatósága országos átlagban 2,5-3 százalékos létszámhiányról írt, megjegyezve, hogy ez az arány a tartósan betegek nélkül értendő. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János év elején viszont arról beszélt a Népszavának, hogy a létszámhiány közel 35 százalékát a tartósan beteg munkavállalók adják. A csoport egyébként összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztat. Kevés a váltókezelő, a pénztáros, a tolatásvezető, a jegyvizsgáló és a járműszerelő is.

A vasúti szervezet szerint a munkavállalók megtartásában segített a hároméves bérmegállapodás, valamint az évi bruttó 400 ezer forintos választható béren kívüli juttatás és az ingyenes utazás is. Így évente a vállalatcsoport dolgozóinak kevesebb mint 10 százaléka cserélődik ki. A szakszervezetek viszont úgy látják, nagyon sok az 50 feletti dolgozó, és már idén is sokan mennek nyugdíjba.

A VOLÁNBUSZ Zrt. arról tájékoztatta a lapot, hogy a társaságoknál jelenleg 5 százalék körüli a betöltetlen álláshelyek száma. Főleg buszvezetőket és járműkarbantartókat keresnek. A szakszervezetek szerint viszont további béremelés nélkül jövőre megállhat a közúti távolsági közlekedés.

A BKV-nál jelenleg 150-200 álláshely betöltetlen. A cég közlése szerint 1,5-2 százalékra csökkent az üres álláshelyek aránya, és főleg fizikai területen van hiány. Járműszerelőkben- és karbantartókban szenvednek többek között hiányt.

A Magyar Postánál 250 emberre lenne még szükség, ez pedig nagyjából 1 százalékos hiányt jelent. A társaság 30 ezer dolgozót foglalkoztat, internetes oldalán pedig a hétvégén 244 álláshirdetés szerepelt, szemben a tavalyi hétszázzal. Főként kézbesítőket, csomagfeldolgozókat és járművezetőket keresnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,580lájkolóTetszik
3,766követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Érdi vendetta: Az érdi család ügyvédje állítja, náluk nem voltak fegyverek

A konfliktus a két család között nem most indult: korábban az enyingiek késsel fenyegették, térdre kényszerítették és levizelték a másik társaság egyik tagját.