HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs elég já...

Nincs elég járművezető és jegyvizsgáló

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Sem kalauzból, sem kézbesítőből nincs elég – derült ki a Népszava összesítéséből. A MÁV-nál 1000-1100, a Volán-társaságoknál pedig 900 betöltetlen álláshely van. A MÁV-csoport Kommunikációs Igazgatósága országos átlagban 2,5-3 százalékos létszámhiányról írt, megjegyezve, hogy ez az arány a tartósan betegek nélkül értendő. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János év elején viszont arról beszélt a Népszavának, hogy a létszámhiány közel 35 százalékát a tartósan beteg munkavállalók adják. A csoport egyébként összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztat. Kevés a váltókezelő, a pénztáros, a tolatásvezető, a jegyvizsgáló és a járműszerelő is.

HIRDETÉS

A vasúti szervezet szerint a munkavállalók megtartásában segített a hároméves bérmegállapodás, valamint az évi bruttó 400 ezer forintos választható béren kívüli juttatás és az ingyenes utazás is. Így évente a vállalatcsoport dolgozóinak kevesebb mint 10 százaléka cserélődik ki. A szakszervezetek viszont úgy látják, nagyon sok az 50 feletti dolgozó, és már idén is sokan mennek nyugdíjba.

A VOLÁNBUSZ Zrt. arról tájékoztatta a lapot, hogy a társaságoknál jelenleg 5 százalék körüli a betöltetlen álláshelyek száma. Főleg buszvezetőket és járműkarbantartókat keresnek. A szakszervezetek szerint viszont további béremelés nélkül jövőre megállhat a közúti távolsági közlekedés.

A BKV-nál jelenleg 150-200 álláshely betöltetlen. A cég közlése szerint 1,5-2 százalékra csökkent az üres álláshelyek aránya, és főleg fizikai területen van hiány. Járműszerelőkben- és karbantartókban szenvednek többek között hiányt.

HIRDETÉS

A Magyar Postánál 250 emberre lenne még szükség, ez pedig nagyjából 1 százalékos hiányt jelent. A társaság 30 ezer dolgozót foglalkoztat, internetes oldalán pedig a hétvégén 244 álláshirdetés szerepelt, szemben a tavalyi hétszázzal. Főként kézbesítőket, csomagfeldolgozókat és járművezetőket keresnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,685lájkolóTetszik
2,947követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Érinthetetlen vezető a polgárőrszövetség élén?

Jelen állás szerint tehát nem kell semmilyen jogkövetkezménytől tartania annak, aki az eljárásba a bűnüldöző szervet is bevonja, s megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezik.